365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Administrator rollen in Office en Microsoft 365 en Azure

Rollen in Microsoft 365! We geven nogal vaak globale administrator rechten aan mensen die taken moeten kunnen uitvoeren binnen Microsoft 365.

Er bestaat een alleen-lezen account om mensen te kunnen laten meekijken in de Offiec 365 -> Ideaal voor een leverancier of partner.

Ook kan je gebruik maken van Teams Administrator accounts. Om specifieke rollen te delegeren in de organisatie.

In deze blog alle rollen opgelijst die standaard mogelijk zijn in Microsoft 365.

Admin rollenAan wie kan deze rol worden toegewezen?
Exchange adminWijs de Exchange-beheerdersrol toe aan gebruikers die de e-mailpostvakken van uw gebruikers, Microsoft 365-groepen en Exchange Online moeten bekijken en beheren.

Exchange-beheerders kunnen: verwijderde items herstellen in de mailbox van een gebruiker. Mailboxen beheren, etc..
Global adminWijs de rol Globale beheerder toe aan gebruikers die wereldwijde toegang nodig hebben tot de meeste beheerfuncties en gegevens in de online services van Microsoft.
Te veel gebruikers globale toegang geven is een beveiligingsrisico best 2-4 administrators toekennen.
Global readerWijs de rol van globale lezer toe aan gebruikers die beheerdersfuncties en -instellingen in beheercentra moeten zien die de globale beheerder kan zien.
Groups adminAlle groepsinstellingen in beheercentra beheren, inclusief het Microsoft 365-beheercentrum en Azure Active Directory-portal.
Helpdesk adminWijs de Helpdesk-beheerdersrol toe aan gebruikers die het volgende moeten doen:
Wachtwoorden opnieuw instellen, Dwing gebruikers om uit te loggen, Beheer serviceverzoeken, Monitor de servicestatus
Office Apps adminGebruik de Office-cloudbeleidsservice om cloudgebaseerd beleid voor Office te maken en te beheren, Serviceverzoeken maken en beheren, Beheer de What’s New-inhoud die gebruikers zien in hun Office-apps
Monitor de servicestatus
Service Support adminWijs de rol van Service Support-beheerder toe als een extra rol aan beheerders of gebruikers wiens rol niet het volgende omvat, maar toch het volgende moet doen: Bekijk en deel berichten in het berichtencentrum
SharePoint adminWijs de SharePoint-beheerdersrol toe aan gebruikers die het SharePoint Online-beheercentrum moeten openen en beheren.
SharePoint-beheerders kunnen ook:
Creëer en sites verwijderen, beheer siteverzamelingen en algemene SharePoint-instellingen
Teams service adminWijs de rol van Teams-servicebeheerder toe aan gebruikers die het Teams-beheercentrum moeten openen en beheren.
Servicebeheerders van Teams kunnen ook:
Beheer van vergaderingen, conferentiebruggen
Beheer alle instellingen voor de hele organisatie, inclusief federatie, teamupgrades en klantinstellingen voor teams
User adminWijs de rol Gebruikersbeheerder toe aan gebruikers die het volgende moeten doen voor alle gebruikers: – Voeg gebruikers en groepen toe – Wijs licenties toe – Beheer de eigenschappen van de meeste gebruikers – Creëer en beheer gebruikersweergaven – Update het beleid voor het verlopen van wachtwoorden – Beheer serviceverzoeken – Controleer de servicestatus De gebruikersbeheerder kan ook de volgende acties uitvoeren voor gebruikers die geen beheerder zijn en voor gebruikers waaraan de volgende rollen zijn toegewezen: Directorylezer, Gastuitnodiger, Helpdeskbeheerder, Berichtencentrumlezer, Rapportlezer: – Beheer gebruikersnamen – Verwijder en herstel gebruikers – Wachtwoorden opnieuw instellen – Dwing gebruikers om uit te loggen – Update (FIDO) apparaatsleutels

Lees ook: Microsoft Teams tips over, PowerShell, externe gebruikersbeleving Microsoft Teams-vergadering of blokkeer downloaden van O365 bestanden bij een onbekend toestel

Tagged: ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x