365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Apple laat alternatieve browsers zoals Edge toe in iOS 17.4

Apple heeft onlangs iOS 17.4 aangekondigd, en een van de meest opvallende veranderingen betreft de browser-engines die worden gebruikt in de Europese Unie (EU). Laten we eens dieper ingaan op deze ontwikkeling en de implicaties ervan.

De Verschuiving naar WebKit

Met iOS 17.4 heeft Apple besloten om volledig over te stappen op WebKit als de standaardbrowser-engine voor Safari in de EU. Dit betekent dat andere engines, zoals Blink en Gecko, niet langer worden ondersteund. WebKit is een open-source engine die al geruime tijd wordt gebruikt in Safari, maar deze exclusiviteit voor de EU is een opmerkelijke zet.

Wat Betekent Dit Voor Gebruikers?

Voor gebruikers in de EU heeft deze verandering enkele gevolgen. Allereerst kunnen ze een consistente browse-ervaring verwachten, aangezien alle websites nu dezelfde engine gebruiken. Dit kan leiden tot betere prestaties en minder compatibiliteitsproblemen.

Aan de andere kant kan het ook beperkend zijn. WebKit heeft zijn eigen beperkingen en kan soms achterlopen op andere engines als het gaat om nieuwe webstandaarden. Gebruikers moeten zich bewust zijn van deze ‘nadelen’.

De Juridische Context

Deze verschuiving naar WebKit komt voort uit juridische druk. De EU heeft Apple aangespoord om meer transparantie te bieden over de gebruikte browser-engines en om een gelijk speelveld te creëren voor concurrenten. Door WebKit te standaardiseren, hoopt Apple aan deze eisen te voldoen.

Hoe kan je in iOS 17.4 Edge of een andere browsers als standaard instellen op je iPhone of iPad?

Na de update van iOS 17.4 krijg je als je je iPhone op iPad opstart de keuze om één van deze browsers als nieuwe standaard browser te configureren. Qwant, DuckDuckGo, Ecoasia, Onion, Firefox, Safari, Edge, etc.

Als je deze browser nog niet hebt geïnstalleerd kan je deze nog niet configureren. Ga dan eerst naar de App-store om de gewenste browser te installeren, druk vervolgens bij Instellingen, op Edge, en kies bij “Default Browser App” je nieuw geïnstalleerde browser.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Edge als standaard browser?

Voor mij persoonlijk zie ik er graten in om Edge te gaan gebruiken, en standaard als browser te configureren omdat het helpt om favorieten en andere instellingen te synchroniseren tussen Edge op Windows en Mac. Daarnaast is het wisselen van Accounts dankzij de Edge profielen een voordeel ten op zicht van Safari.

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x