365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Automatisch laten zakken van de opgeheven hand van een gebruiker na het spreken in Microsoft Teams


In de nieuwste update van Microsoft Teams, die in april 2023 werd uitgerold, is er een interessante nieuwe functie toegevoegd voor vergaderingen: automatisch je hand naar beneden doen nadat je gesproken hebt. Dit is een handige functie voor vergaderingen waarin meerdere mensen deelnemen en waarin het soms moeilijk kan zijn om te weten wanneer je moet stoppen met praten. In dit blogartikel gaan we dieper in op deze nieuwe functie en bespreken we de voordelen ervan.

Wanneer je deelneemt aan een vergadering in Teams en je hebt iets te zeggen, kun je je hand opsteken om de aandacht te trekken van de andere deelnemers. Dit is vooral handig in grote vergaderingen waar meerdere mensen aanwezig zijn en waar het moeilijk kan zijn om het woord te krijgen. Nadat je hebt gesproken en je hand hebt laten zakken, kan het echter soms nog steeds lastig zijn om te weten wanneer je het woord opnieuw kunt nemen. Dit is waar de nieuwe functie van automatisch je hand naar beneden doen van pas komt.

Na 30 seconden gaat automatisch je hand naar beneden

Met deze nieuwe functie zal Teams automatisch je hand naar beneden doen nadat je een bepaalde tijd hebt gesproken. Dit kan helpen om de vergadering soepeler te laten verlopen en te voorkomen dat deelnemers zich te lang aan het woord houden. De standaardtijd voor het automatisch laten zakken van de hand is ingesteld op 30 seconden, maar dit kan worden aangepast naar behoefte. Je kunt er ook voor kiezen om deze functie uit te schakelen als je dat wilt.

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe feature?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan deze nieuwe functie. Ten eerste kan het helpen om de vergadering soepeler te laten verlopen en te voorkomen dat deelnemers zich te lang aan het woord houden. Dit kan de efficiëntie van de vergadering verbeteren en ervoor zorgen dat de tijd effectiever wordt gebruikt. Bovendien kan het automatisch laten zakken van de hand bijdragen aan een gelijkmatige verdeling van spreektijd onder deelnemers en kan het ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar mening te geven.

Een ander voordeel van deze nieuwe functie is dat het de gebruikerservaring verbetert. Door automatisch de hand naar beneden te laten zakken, hoeven deelnemers niet langer handmatig hun hand naar beneden te doen na het spreken. Dit kan helpen om de vergadering minder afleidend te maken en ervoor zorgen dat de aandacht van deelnemers op de inhoud van de vergadering blijft gericht.

Bron: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-april-2023/ba-p/3809297

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x