365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

🏴󠁰󠁨󠀱󠀵󠁿 Zo kan u de Azure AD-module voor PowerShell zelf installeren (preview)

Om nieuwe functionaliteiten te benutten binnen Microsoft 365, Teams of Azure is het soms nodig om met PowerShell in te loggen. In deze praktische gids kan je aan de slag om de nodige Azure AD Preview module te installeren. Enkele voorbeeldscripts staan beschreven in het artikel.

Lees ook: Hoe starten met Powershell voor het beheer van Microsoft 365?

Wat is PowerShell?

PowerShell is een commandline-interpreter en -omgeving die door Microsoft is ontwikkeld voor het configureren en beheren van systemen. Het is gebaseerd op de .NET Framework en biedt een uitgebreide set aan cmdlets (command-line tools) voor het uitvoeren van allerlei verschillende taken, zoals het beheren van gebruikersaccounts, het installeren van software en het beheren van netwerkconfiguraties. PowerShell is onderdeel van verschillende Microsoft-producten, waaronder Windows en Office 365, en kan worden gebruikt door systeembeheerders en andere geavanceerde gebruikers.

Wat is de Azure AD-Module voor PowerShell?

De “Azure AD-Module voor PowerShell” is een module voor het PowerShell-scripting platform van Microsoft dat is ontworpen om administrators te helpen bij het beheren van Azure Active Directory (Azure AD), dat is een cloud-gebaseerd identity en access management service voor Microsoft Azure-diensten. De module biedt administrators een reeks opdrachten die ze kunnen gebruiken om verschillende beheertaken uit te voeren, zoals het maken en beheren van gebruikersaccounts, het instellen van beleid voor wachtwoorden en multifactor authentication, en het beheren van groepen en rollen. De module kan worden gebruikt met PowerShell-opdrachten op een computer met Windows of via een verbinding met Azure AD via het internet.

Open Powershell als administrator

hoe u de Azure AD-module in PowerShell installeert

Run de volgende lijn in PowerShell:

install-package -Name AzureAD

Maak verbinding met AzureAD via PowerShell

Connect-AzureAD

Veranderen van een UPN via PowerShell

Set-MsolUserPrincipalName -UserPrincipalName info@edu365tips.onmicrosoft.com -NewUserPrincipalName info@edu.365tips.be

Werkt je script niet, installeer de MSOnline module

Let op: dit is de oudere MSOnline V1 PowerShell-module voor Azure Active Directory. Gebruikers worden aangemoedigd om de nieuwere Azure Active Directory V2 PowerShell-module te gebruiken in plaats van deze module.

Install-Module -Name MSOnline

Maak verbinding met Azure AD met connect-msolservice

Connect-msolservice

Exchange PowerShell connectie nodig?

Gebruik deze blog om de nieuwe versie van de Exchange PowerShell module te installen met de mogelijkheid van moderne authenticatie dus MFA.

Tagged: ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x