365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

🏎️ Boost je productiviteit met deze 7 handige tips voor Windows 11🏎️

Windows 11, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en je productiviteit naar een hoger niveau te tillen. Hoewel de basisprincipes grotendeels hetzelfde zijn gebleven, zijn er tal van nieuwe functies en verbeteringen die je werkproces kunnen stroomlijnen en je efficiëntie kunnen verhogen. In deze blogpost delen we 7 handige tips en trucs om je productiviteit een flinke boost te geven in Windows 11. Laten we beginnen!

Hieronder vind je alvast 7 tips:

  1. Gebruik de virtuele desktops: Met de virtuele desktops-functie kun je meerdere bureaubladen aanmaken en schakelen tussen verschillende taken en apps. Om een ​​nieuwe virtuele desktop aan te maken, druk je op de Windows-toets + Tab en selecteer je ‘Nieuw bureaublad’ in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Gebruik de Snap Assist-functie: Met Snap Assist kun je snel en gemakkelijk vensters naast elkaar plaatsen. Sleep hiervoor een venster naar de linkerkant of rechterkant van het scherm en er verschijnt een mini-venster met alle geopende vensters die je aan de andere kant van het scherm kunt plaatsen.
  3. Pas de grootte van de tegels aan: In het Start-menu kun je de grootte van de tegels aanpassen door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Formaat wijzigen’ te selecteren. Hierdoor kun je de tegels vergroten of verkleinen en het Start-menu beter afstemmen op jouw voorkeuren.
  4. Gebruik de emoji-picker: Met de emoji-picker kun je snel en gemakkelijk emoji’s invoegen in tekstvelden, zoals in e-mails, berichten en notities. Om de emoji-picker te openen, druk je op de Windows-toets + puntkomma (;).
  5. Maak gebruik van de ingebouwde screen recorder: Met de ingebouwde screen recorder kun je eenvoudig schermopnames maken zonder extra software te installeren. Druk hiervoor op de Windows-toets + G om de Gamebalk te openen en selecteer ‘Opnemen’.
  6. Gebruik de Focus-assist functie: Met de Focus-assist functie kun je meldingen tijdelijk uitschakelen of beperken tijdens het werken, gamen of presenteren. Dit kun je inschakelen via het actiecentrum of door op de Windows-toets + I te drukken en naar ‘Systeem’ > ‘Focus assist’ te gaan.
  7. Maak gebruik van het snelle startmenu: Met het snelle startmenu kun je snel toegang krijgen tot veelgebruikte taken, zoals het openen van een nieuw venster van je favoriete app of het opstellen van een nieuwe e-mail. Druk op de Windows-toets + X om het menu te openen.

Hopelijk zullen deze tips je helpen om Windows 11 efficiënter te gebruiken en het meeste uit het besturingssysteem te halen. Lees ook 100+ andere Windows 11 tips, hier.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x