365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

De Windows 11-update 23H2 introduceert nieuwe functies, inclusief Copilot, en brengt AI naar Paint, Photos, Outlook en Clipchamp

De nieuwe Windows 11-update, versie 23H2, brengt meer dan 150 nieuwe functies met zich mee. Een opvallende toevoeging is de integratie van Copilot in Windows, momenteel in preview. Hiermee krijg je de kracht om taken sneller en eenvoudiger uit te voeren, wat je cognitieve belasting vermindert en voorheen ingewikkelde taken vereenvoudigt. De toegang tot de kracht van Copilot is naadloos gemaakt; het staat altijd voor je klaar op de taakbalk of met de sneltoets Win+C, en biedt ondersteuning naast al je apps, op alle schermformaten, zowel op het werk, op school als thuis.

In Paint heeft Microsoft AI toegevoegd om te tekenen en digitaal te creëren, met de mogelijkheid tot achtergrondverwijdering en lagen, evenals een voorproefje van Cocreator dat de kracht van generatieve AI naar de Paint-app brengt.

Photos is ook verrijkt met AI, met nieuwe functies om het bewerken van je foto’s eenvoudig te maken. Met Background Blur kun je het onderwerp van je foto snel en gemakkelijk laten opvallen. De Photos-app detecteert automatisch de achtergrond in de foto en met één klik benadrukt hij direct je onderwerp en vervaagt de achtergrond. Microsoft heeft ook de zoekfunctie verbeterd, zodat je nu snel de foto kunt vinden die je zoekt op basis van de inhoud van de foto. Je kunt ook foto’s vinden op basis van de locatie waar ze zijn genomen.

De Snipping Tool biedt nu meer manieren om inhoud van je scherm vast te leggen. Met deze update kun je specifieke tekstinhoud uit een afbeelding halen om in een andere toepassing te plakken, of je kunt eenvoudig je gevoelige informatie beschermen met tekstbewerking met behulp van tekstacties op het scherm na het vastleggen. Bovendien is het met de toevoeging van geluidsopname met audio- en microfoonondersteuning gemakkelijker om boeiende video’s en content vanaf je scherm te maken.

Clipchamp, nu met automatisch componeren, helpt je met suggesties voor scènes, bewerkingen en verhalen op basis van je afbeeldingen en beeldmateriaal, zodat je video’s kunt maken en bewerken om te delen met familie, vrienden en sociale media als een professional.

Notepad zal automatisch je sessiestatus opslaan, waardoor je Notepad kunt sluiten zonder onderbrekende dialoogvensters, en vervolgens verder kunt gaan waar je was gebleven als je terugkeert. Notepad zal ook eerder geopende tabbladen en niet-opgeslagen inhoud en bewerkingen over die geopende tabbladen automatisch herstellen.

Met de nieuwe Outlook voor Windows kun je al je verschillende accounts (inclusief Gmail, Yahoo, iCloud en meer) in één app verbinden en coördineren. Intelligente tools helpen je om duidelijke, beknopte e-mails te schrijven en belangrijke documenten en foto’s vanuit OneDrive naadloos bij te voegen.

In de gemoderniseerde File Explorer introduceert Microsoft een nieuwe thuis, adresbalk en zoekbalk, allemaal ontworpen om je gemakkelijker toegang te geven tot belangrijke en relevante inhoud, op de hoogte te blijven van bestandsactiviteiten en samen te werken zonder zelfs maar een bestand te openen. Ook komt er een nieuwe Galerij-functie naar de File Explorer, ontworpen om gemakkelijk toegang te krijgen tot je fotocollectie.

Nieuwe tekst-creatie-ervaringen voor spraaktoegang en nieuwe natuurlijke stemmen in de Verteller, als onderdeel van onze voortdurende inzet om Windows 11 de meest toegankelijke versie van Windows ooit te maken.

Windows Backup maakt het eenvoudiger dan ooit om over te stappen naar een nieuwe Windows 11-pc. Met Windows Backup verloopt de overgang van de meeste bestanden, apps en instellingen van de ene pc naar de andere naadloos, zodat alles precies is zoals je het achterliet en zoals je het graag hebt.

Bron

Wanneer komt Windows 11 23H2 uit

Deze ervaringen, inclusief Copilot in Windows en meer, worden vanaf 26 september beschikbaar als onderdeel van onze nieuwste update voor Windows 11, versie 23H2.

Vervroegd Windows 11 23H2 downloaden en installeren?

  1. Maak een Microsoft-account aan: Als je nog geen Microsoft-account hebt, moet je er een aanmaken. Dit is nodig om deel te nemen aan het Windows Insider-programma.
  2. Ga naar de Windows Insider-website: Bezoek de officiële Windows Insider-website op insider.windows.com.
  3. Aanmelden: Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens.
  4. Kies een Insider-kanaal: Windows Insider biedt verschillende kanalen, zoals Dev Channel, Beta Channel en Release Preview Channel. Kies het kanaal dat overeenkomt met de stabiliteit en frequentie van updates die je wilt ontvangen.
  5. Installeer de Insider Preview: Volg de instructies op de website om de Windows Insider Preview te downloaden en te installeren. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van belangrijke gegevens voordat je dit doet, aangezien Insider Previews nog in ontwikkeling zijn en instabiliteit kunnen vertonen.

Lees dit artikel voor meer praktische stappen: Instappen in het Microsoft Windows Insider preview program – Windows 11

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x