Teams gast (document)toegang uitschakelen voor één Team zonder PowerShell

Teams gast (document)toegang uitschakelen voor één Team zonder PowerShell

Microsoft Teams inregeling start vaak met gasttoegangen toelaten of blokkeren.

Wil je bijvoorbeeld op één team gast-toegang uitschakelen? Omdat het een team is dat bijvoorbeeld enkel intern zal gebruikt worden. Zoals: Dienst Communicatie, personeelszaken, IT, HR, Loonadministratie.

Volg dan onderstaande stappen om gast-toegang uit te schakelen op één team. Dit kan je uiteraard automatiseren met PowerShell of via een template die je aanreikt bij de creatie van een team.

LET OP: Deze tip zorgt er voor dat externe mensen geen toegang meer hebben tot de documenten van het Team. Gasttoegang zorgt er voor dat geen toegang is tot Microsoft Teams. — met deze tip blokkeer je enkel toegang tot documenten!

1. Gebruik het SharePoint administrator paneel

2. Activeer “Alleen personen in de organisatie”

  • Selecteer tussen deze 4 opties: Alleen personen in de organisatie
  • Iedereen
  • Nieuwe en bestaande gasten
  • Alleen bestaande gasten
  • Alleen personen in de organisatie

3. Ruim je Team op met de eerder uitgenodigde gasten

Als je eerder gasttoegang hebt toegelaten blijven gasten rondzweven je Team. Druk op Team Beheren en verwijderd de gasten door op verwijderen te drukken.

Dit zorgt er zeker voor dat gebruikers verwijderd zijn uit het team, dus ook geen toegang meer krijgen tot de documenten. Dit geeft een hogere zekerheid op ongewenste toegang tot Teams, en team-documenten.

Was deze blog handig voor jou? Deel dit artikel of geef een reactie onderaan! Lees alle Teams blogs!

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels. Deze blog is gemaakt in het Nederlands. De meertalige website is aangeboden met best-effort machine vertaling.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dave
1 jaar geleden

Dit is een enorm slechte tip. Met de SharePoint instelling zorg je er alleen voor dat toegang de de bestanden niet meer mogelijk is. Toegang tot Teams zelf blijft wel gewoon mogelijk (en dus ook tot bijvoorbeeld alle conversaties in het team).

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: