365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Beste gratis software om op het scherm te tekenen op een Windows-pc

Als u op zoek bent naar software om op uw Windows-pc te tekenen, heeft u geluk. Er zijn veel gratis opties beschikbaar waarmee u uw creativiteit kunt uiten en uw ideeën kunt visualiseren. Hieronder vindt u enkele van de beste gratis software om op het scherm te tekenen op een Windows-pc. Onderaan de pagina staat per softwarepakket de download link gepubliceerd.

1. Krita

Krita is een open-source tekenprogramma dat geschikt is voor zowel beginners als professionals. Het heeft een intuïtieve interface en een breed scala aan tools en penselen. Met Krita kunt u uw creaties ook exporteren naar populaire formaten zoals PNG, JPG en PSD.

2. Paint.NET

Paint.NET is een gratis tekenprogramma voor Windows-pc’s met een eenvoudige interface en veel functies. Het biedt verschillende lagen, effecten en filters, evenals de mogelijkheid om afbeeldingen te bewerken. Paint.NET heeft ook een grote online community die tutorials, plug-ins en hulpmiddelen deelt.

3. GIMP

GIMP is een gratis tekenprogramma dat vergelijkbaar is met Adobe Photoshop. Het biedt verschillende tools en functies, waaronder lagen, effecten en filters. GIMP is ook geschikt voor het bewerken van afbeeldingen en heeft de mogelijkheid om afbeeldingen in verschillende formaten op te slaan.

4. Inkscape

Inkscape is een open-source tekenprogramma dat is ontworpen voor vectorafbeeldingen. Het heeft een intuïtieve interface en biedt verschillende tools en functies voor het maken van illustraties en andere grafische ontwerpen. Inkscape is ook compatibel met andere grafische software, waaronder Adobe Illustrator.

5. MyPaint

MyPaint is een gratis tekenprogramma dat zich richt op natuurlijke media, zoals verf en potlood. Het heeft een eenvoudige interface en biedt verschillende penselen en tools voor het maken van realistische tekeningen. MyPaint heeft ook de mogelijkheid om afbeeldingen in verschillende formaten op te slaan.

6. Microsoft Whiteboard

Microsoft Whiteboard is een gratis tekenprogramma dat is ontworpen voor samenwerking. Het biedt verschillende teken- en schrijfgereedschappen, evenals de mogelijkheid om notities te maken en afbeeldingen toe te voegen. Microsoft Whiteboard is ook beschikbaar als mobiele app en biedt integratie met andere Microsoft-producten.

7. SketchBook

SketchBook is een gratis tekenprogramma van Autodesk. Het biedt een uitgebreide set teken- en schrijfgereedschappen, evenals de mogelijkheid om lagen te gebruiken en afbeeldingen te exporteren. SketchBook is ook beschikbaar op mobiele apparaten en biedt integratie met andere Autodesk-producten.

8. OpenBoard

OpenBoard is een open-source tekenprogramma dat is ontworpen voor onderwijs. Het biedt verschillende teken- en schrijfgereedschappen, evenals de mogelijkheid om notities te maken en afbeeldingen toe te voegen. OpenBoard is ook beschikbaar op Linux en macOS.

9.SmoothDraw

SmoothDraw is een gratis tekenprogramma dat is ontworpen voor digitale kunstenaars. Het biedt verschillende teken- en schrijfgereedschappen, evenals de mogelijkheid om lagen te gebruiken en afbeeldingen te exporteren. SmoothDraw is ook beschikbaar op oudere versies van Windows.

10. Tux Paint

Tux Paint is een gratis tekenprogramma dat is ontworpen voor kinderen. Het biedt een eenvoudige interface en verschillende teken- en schrijfgereedschappen, evenals de mogelijkheid om afbeeldingen te exporteren. Tux Paint is ook beschikbaar op Linux en macOS.

Op deze pagina’s kan je alle software gratis downloaden

  1. Krita – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://krita.org
  2. Paint.NET – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://www.getpaint.net/download.html
  3. GIMP – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://www.gimp.org/downloads/
  4. Inkscape – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://inkscape.org/release/
  5. MyPaint –
  6. Microsoft Whiteboard – U kunt de app downloaden via de Microsoft Store op uw Windows-pc.
  7. SketchBook – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://www.sketchbook.com/
  8. OpenBoard – De downloadlink vindt u op de officiële website: https://openboard.ch/index.en.html
  9. SmoothDraw – De downloadlink vindt u op de officiële website: http://www.smoothdraw.com/
  10. Tux Paint – De downloadlink vindt u op de officiële website: http://www.tuxpaint.org/download/
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x