365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Dit is de beste URL Shortener voor Teams – MSTeams.link

In de wereld van digitale samenwerking en communicatie is het delen van lange URL’s vaak onhandig. Gelukkig zijn er URL-shorteners die dit probleem oplossen. Hoewel er momenteel geen officiële URL-shortener specifiek voor Microsoft Teams bestaat, hieronder een alternatieve oplossingen, die ik het meest gebruik.

MSTeams.link: De Handige Optie

MSTeams.link is een externe URL-shortener die speciaal is ontworpen voor Microsoft Teams. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van MSTeams.link:

  • Korte Links: Met MSTeams.link kun je lange Teams-vergaderings-URL’s omzetten in compacte links van slechts 12 tekens. Dit maakt het delen van uitnodigingen veel gemakkelijker.
  • QR-codes: Naast de korte link genereert MSTeams.link ook een QR-code. Deelnemers kunnen deze code scannen om snel toegang te krijgen tot de Teams-vergadering.
  • Klikstatistieken: Je kunt zien hoe vaak de verkorte link wordt aangeklikt. Dit is handig om de betrokkenheid bij je Teams-evenement te meten.
  • Snel en Betrouwbaar: Wanneer iemand op de korte link klikt, wordt hij of zij direct doorgestuurd naar de Teams-vergadering.

Hoe werkt het?

  1. Plak de volledige Teams-vergaderings-URL in het MSTeams.link-platform.
  2. Klik op “Valideren” om de verkorte link te genereren.

Let op: Hoewel MSTeams.link geen officiële Microsoft-tool is, biedt het een handige oplossing voor het delen van Teams-links.

Is er een goede Microsoft oplossing?

Voorlopig, als je de Microsoft Feedback Portaal moet geloven, komt er nog niet snel een oplossing. Deze status blijft al enkele maanden op open staan. Toch zou het beter zijn dat geen derde partijen zomaar invloed of inzage hebben tussen de URL die scant of doorgeeft en de absolute URL. Opletten dus!

https://feedbackportal.microsoft.com/feedback/idea/10cf5c1d-7ebd-ed11-83ff-002248273995

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x