365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Dit is de volgende generatie van OneDrive voor Bedrijven binnen Microsoft 365

Stel je voor: een wereld waarin al je digitale dromen uitkomen, waar je bestanden altijd binnen handbereik zijn, en waar je kunt samenwerken aan projecten met de snelheid van het licht. Goed nieuws, want Microsoft heeft net de volgende generatie van OneDrive aangekondigd, en het is absoluut episch!

Als je tot nu toe niet helemaal bekend bent met OneDrive, geen zorgen – we nemen je mee op een spannende reis door de nieuwste en meest opwindende functies van dit fantastische cloudplatform. Dus, trek je virtuele wandelschoenen aan en laten we op avontuur gaan!

Introductie

OneDrive heeft sinds de lancering als cloudopslagaanbieder een lange weg afgelegd. Het is nu het middelpunt van je bestandservaring in Microsoft 365. Het gaat verder dan het opslaan en beschermen van bestanden. Het ondersteunt ook het delen, samenwerken en de beveiliging van bestanden, en wordt gebruikt door mensen en organisaties van alle groottes over de hele wereld. OneDrive host biljoenen bestanden, waar bijna elke dag nog eens 2 miljard bestanden aan worden toegevoegd.

Nu past OneDrive zich aan om aan je behoeften te voldoen nu het werklanschap verandert. Tegenwoordig strekken de bestanden waar je aan werkt zich uit over OneDrive, breiden ze zich uit naar SharePoint-documentbibliotheken, reizen ze als bijlagen in vergaderverzoeken en worden ze uitgewisseld via Teams-chats. Je hebt één plek nodig waar je gemakkelijk alle bestanden, Loops, dashboards en ontwerpborden kunt vinden waaraan je moet werken, ongeacht waar ze zich bevinden. Vandaag onthult Microsoft officieel de volgende generatie van OneDrive, waar al je bestanden binnen handbereik zijn. De volgende generatie van OneDrive bevat nieuwe bestandsweergaven, beheerscontroles, creatietools en Copilot om je snel te helpen zoeken, organiseren en informatie uit je bestanden te halen. En deze nieuwe ervaringen zijn niet alleen “in” OneDrive, ze komen naar Teams en Outlook voor een consistente en rijke bestandservaring in Microsoft 365. Laten we eens samen kijken naar de volgende generatie van OneDrive.

Moeiteloos Bestandsbeheer in OneDrive

Met de nieuwe OneDrive is het eenvoudig om terug te gaan naar alle bestanden die je hebt gemaakt en die met je zijn gedeeld. Het vinden van de bestanden die je nodig hebt, is nu makkelijker dan ooit dankzij de onderstaande functies die vandaag beschikbaar zijn in OneDrive voor werk en school.

 • OneDrive startscherm: Microsoft heeft het startscherm van OneDrive voor het web een flinke make-over gegeven, zodat je in een oogwenk bij al je bestanden kunt, waar ze ook in je organisatie verblijven.
 • Voor jou: Dit gedeelte bovenaan het OneDrive startscherm tovert AI-aangedreven bestandsaanbevelingen tevoorschijn precies wanneer jij ze nodig hebt, zodat je alles binnen handbereik hebt.
 • Meetings weergave: De Meetings weergave toont je komende en vorige vergaderingen, evenals vergaderopnames en gedeelde bestanden. Of deze bestanden nu in een chat zijn gedeeld of in de vergaderingsuitnodiging, je vindt ze hier allemaal.
 • People weergave: Soms herinner je je niet de naam van een bestand, maar wel de persoon die het met je heeft gedeeld. Context is cruciaal bij het zoeken naar het juiste bestand. De People weergave organiseert je bestanden op basis van de mensen waarmee je samenwerkt. Ontdek meer!
 • Shared weergave: Elk bestand dat met jou is gedeeld, ongeacht hoe of door wie, verschijnt nu in de Shared weergave. Het is jouw go-to plek om terug te gaan naar alle bestanden waar je samen aan werkt.
 • Kleurrijke mappen: Laat je creativiteit de vrije loop door de kleur van je mappen te kiezen en blijf georganiseerd op jouw manier. Lees meer
 • Favorieten: Het bijhouden van belangrijke bestanden is nu eenvoudiger met Favorieten. Je kunt elk bestand markeren als favoriet en er toegang toe krijgen vanaf je Favorietenlijst in OneDrive, Teams, Bestandsverkenner, Microsoft 365-apps en meer.
 • Snelkoppelingen: Voor snelle toegang tot gedeelde bestanden of bestanden in gedeelde teamlocaties, maak je gewoon een snelkoppeling in je OneDrive. Dit vereenvoudigt het verzamelen van bestanden voor projecten, ongeacht hun oorspronkelijke locatie.
 • Vereenvoudigd delen: Het delen van bestanden en koppelingen kopiëren is nu gebruiksvriendelijker dan ooit, met minder klikken.

Samengevoegd maken deze intuïtieve functies het ophalen van bestanden, het verbeteren van samenwerking en uiteindelijk het bereiken van meer in minder tijd een fluitje van een cent.

Wat komt er binnenkort nog extra aan in OneDrive?

Openen in app: Op dezelfde manier waarop je een Word-, PowerPoint- of Excel-bestand kunt openen in hun respectievelijke desktop-apps, kun je binnenkort elk bestand openen in de bijbehorende desktop-app, bewerken en de wijzigingen worden gesynchroniseerd met OneDrive. Wil je snel een bewerking maken in dat PDF- of CAD-bestand? Nu kun je dat rechtstreeks vanuit OneDrive doen, als een naadloze ervaring. We verwachten dat deze functie wereldwijd beschikbaar zal worden in december. Ontdek meer!

OneDrive in Teams: Als onderdeel van de heruitvinding van OneDrive komt er een nieuwe benadering voor het werken met bestanden in Teams. Vanaf december updaten we de Bestanden-app in Teams met onze nieuwe OneDrive Teams-app, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot al je bestanden in SharePoint en OneDrive vanuit Teams. Het maakt gebruik van alle recente updates die zijn doorgevoerd in OneDrive en SharePoint bibliotheekervaringen, en brengt je de voordelen van prestatieverbeteringen, nieuwe weergaven en functieverbeteringen in OneDrive.

Wat met OneDrive in Microsoft Outlook?

OneDrive in Outlook: Binnenkort voegt Microsoft aan ook de OneDrive-app toe aan de linker navigatiebalk van de nieuwe Outlook voor Windows en Outlook op het web.

Deze toevoeging maakt het snel en eenvoudig om een deellink te kopiëren en deze in een e-mail op te nemen of een gedeeld bestand te vinden… zonder Outlook te verlaten. Microsoft verwacht dat OneDrive beschikbaar zal zijn in Outlook vanaf december. Deze feature kan je opzoeken op de Roadmap van Microsoft.

Wanneer komt Copilot uit in OneDrive?

Copilot in OneDrive: Zoals aangekondigd tijdens Build in mei en opnieuw in september, brengt Microsoft Copilot naar je bestanden in SharePoint en OneDrive, zodat je open vragen kunt stellen over een individueel bestand of een samenvatting van de inhoud kunt krijgen.

En dit kun je doen zonder het bestand te openen, ongeacht waar het zich bevindt, in OneDrive, SharePoint of Teams. We verwachten dat Copilot in OneDrive beschikbaar zal worden voor alle Microsoft-klanten met een Microsoft 365 Copilot-licentie tegen december 2023.

  Wat staat er vervolgens op de roadmap?

  Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

  In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

  Microsoft 365 Roadmap Teams

  Bron: Unveiling the Next Generation of OneDrive – Microsoft Community Hub

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x