365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

💬 Hoe een Microsoft Teams bericht markeren als ongelezen en een overzicht bijhouden van alle ongelezen berichten

In de moderne werkplek zijn communicatieplatforms zoals Microsoft Teams een essentieel onderdeel geworden van onze dagelijkse samenwerking en communicatie. Met de veelheid aan gesprekken, kanalen en chatberichten kan het soms lastig zijn om het overzicht te behouden van alle belangrijke informatie. Het komt vaak voor dat we door de drukte een belangrijk bericht over het hoofd zien of dat we het eenvoudigweg vergeten te beantwoorden. Gelukkig heeft Microsoft Teams handige functies om dit probleem aan te pakken. In deze blogpost leggen we uit hoe je een Microsoft Teams bericht kunt markeren als ongelezen, zodat je er later op terug kunt komen, en hoe je een overzicht kunt bijhouden van al je ongelezen berichten. Zo mis je nooit meer een belangrijk bericht en blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt binnen je team!

Als je veel chat-berichten ontvangt in Microsoft Teams kan het soms zijn dat je niet altijd kan bijblijven. Wist je dat je met de rechtermuisknop kan drukken op een Teams bericht en vervolgens: “Markeren als ongelezen” kan aanduiden? Nadat je meerdere berichten hebt gemarkeerd als ongelezen kan je in één oogopslag alle ongelezen berichten bekijken.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om te chatten, videocalls te maken, bestanden te delen en samen te werken aan documenten en projecten. Microsoft Teams is geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Office 365 en SharePoint, en biedt gebruikers toegang tot tools voor het beheren van projecten, het plannen van vergaderingen en het bewerken van documenten. Microsoft Teams is beschikbaar voor verschillende platforms, waaronder Windows, macOS, iOS en Android. Gebruikers kunnen gratis gebruikmaken van Microsoft Teams met beperkte functies, of ze kunnen een abonnement nemen voor toegang tot alle functies van het platform.

Hoe kan je een bericht markeren als ongelezen in Microsoft Teams?

Druk met de rechtermuisknop op een gelezen bericht en selecteer -> “Markeren als ongelezen”

Het is ook mogelijk om te drukken op de drie puntjes in plaats van de rechtermuisknop.

Hoe in één overzicht alle ongelezen Microsoft Teams berichten bekijken?

Als je veel Microsoft Teams berichten krijgt blijven er een heleboel ongelezen. Druk bovenaan naast de chat-balk op de Filter. Kies vervolgens de drie puntjes. Als laatst selecteer: Ongelezen berichten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clemens Anhuth
Clemens Anhuth
1 jaar geleden

What you should tell people is that this functionality is broken, because the “unread” status of messages gets set to “read” automatically when viewing a channel…Let’s hope Microsoft fixes this, as it severely cripples the Activity Feed.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x