Exchange migratie high-level actieplan voor migratie naar Office 365

Exchange migratie high-level actieplan voor migratie naar Office 365

Eenvoudig van Exchange on-premises migreren naar Exchange Online binnen Office 365!

Actieplan

  • Kom je van Exchange on-premises en heb je 100, 500 of 2000 mailboxen migreer dan op één moment in cut-over. (best-practise van Microsoft)
  • Exchange migraties worden aanzien als een project op zich. Ze worden belangrijk gemaakt. Terwijl Microsoft doodleuk elke dag je mailbox wel eens verplaats naar een andere database. Dit heeft geen enkel risico. Als je het goed doet.
  • Pre-sync alle mailboxen tot 95%. dit wil zeggen dat alle data in de cloud zit tot het moment dat jij beslist dat de migratie kan doorgaan.
  • Als het presyncen 50 dagen zou duren. en je hebt bang dat de delta zo groot is geworden. kan je altijd nog even een 2de sync opstarten zodat je klaar bent om in het migratie moment zonder kleerscheuren over te gaan naar de cloud.
  • Meetbaarheid. Alle voorbereidende stappen zijn meetbaar. Je kan exact weten hoeveel data jij kan shiften naar de cloud en berekenen wat de doorlooptijd is. Reken voor de zekerheid 2f5% marche voor de onvoorziene omstandigheden in.
  • Communicatie. Vertel iedereen dat er een migratie zal gebeuren. Maar vooral: waarom, wat is de visie & strategie? Waarom migreren? “Kunnen we nu ‘meer’ na de migratie?”

Waarom zet je je Exchange mailboxen in de cloud?

  • Er zijn veel mogelijkheden in de integraties binnen Office- en Microsoft 365. Producten en diensten van Microsoft zitten diep geëntegreerd in het eco-systeem van Microsoft.
  • Voorbeeld: Microsoft 365 en Microsoft Teams zitten kort bij mekaar. In deze afbeelding zie je dat het belangrijk is dat je Exchange omgeving geïntegreerd zit in Microsoft Teams

De volgende stappen na de migratie van mailboxen

Technische migraties zijn vaak een eindpunt van een implementatie terwijl deze eigenlijk het beginpunt zijn van een interessante cloud-omgeving met enorm veel mogelijkheden. Lees zeker dit artikel door om de volgende stappen te identificeren.

Gerelateerde blogposts

Installeer de nieuwe Exchange Online PowerShell V2 module
Hoe maak je dynamische distributiegroepen in Exchange Online
Verwijderde Exchange e-mails terughalen
Hoe migreer je alle distributiegroepen naar Exchange Online?
Mailbox aanmaken via Hybrid Exchange
Installeer een Exchange server 2019 als Hybrid Exchange

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie hieronder!

Geef een reactie