365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

🔒 Hoe e-mails met een wachtwoord beveiligen in Microsoft 365 of Outlook? (Encrypteren)

Als je de privacy van een e-mailbericht wilt beschermen, is het mogelijk dit bericht te versleutelen.

Als je een e-mailbericht in Outlook versleutelt, betekent dit dat het wordt geconverteerd van leesbare platte tekst naar gecodeerde gecodeerde tekst.

Alleen de ontvanger die de persoonlijke sleutel heeft die overeenkomt met de openbare sleutel die wordt gebruikt om het bericht te versleutelen, kan het bericht ontcijferen zodat het kan worden gelezen.

Elke ontvanger zonder de bijbehorende privésleutel ziet echter niet te ontcijferen tekst. Outlook ondersteunt twee versleutelingsopties:

  • In de Outlook Applicatie: S / MIME-codering – Om S / MIME-codering te gebruiken, moeten de afzender en ontvanger een e-mailtoepassing hebben die de S / MIME-standaard ondersteunt. Outlook ondersteunt de S / MIME-standaard
  • In Office 365 Oulook Online: Microsoft 365 Message Encryption (Information Rights Management) – Om Microsoft 365 Message Encryption te gebruiken, moet de afzender beschikken over Microsoft 365 Message Encryption, die is opgenomen in de Office 365 Enterprise E3-licentie.

Een bericht met Microsoft 365 Message Encryption verzenden – In Outlook

Als u een Microsoft 365-abonnee bent: Kies in een e-mailbericht Opties, selecteer Versleutelen en kies de versleuteling met de beperkingen die u wilt afdwingen, zoals Alleen versleutelen of Niet doorsturen.

Een bericht met Microsoft 365 Message Encryption verzenden – In Outlook Online

Dezelfde stappen als hierboven gelden voor Office 365 webmail. Te raadplegen via https://outlook.office.com. Druk op extra instellingen -> Encrypt -> Do not forward of Encrypt.

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x