Hoe upgraden naar Powershell 7.0

Hoe upgraden naar Powershell 7.0

Het is niet ‘echt’ upgraden als je komt van Windows PowerShell 5.1 en upgrade naar PowerShell 7. PowerShell 7 kan volledig gescheiden van Windows PowerShell op hetzelfde Windows-systeem geinstelleerd staan. Dit is een groot voordeel zodat je kan stoppen met het gebruiken van Powershell built-in. Er zijn een paar manieren waarop u PowerShell 7 kunt installeren. Je kande MSI’s gebruiken via de PowerShell GitHub-releasepagina of met behulp van Windows PowerShell.

Wat is PowerShell

Power shell is een op taken gebaseerde opdracht regel shell en script taal die is gebaseerd op .NET. Power shell helpt systeem beheerders en hoofd gebruikers om snel taken te automatiseren die besturings systemen (Linux, macOS en Windows) en processen beheren.

Met Power shell-opdrachten kunt u computers beheren vanaf de opdracht regel. Met Power shell-providers kunt u toegang krijgen tot gegevens archieven, zoals het REGI ster en het certificaat archief, net zo eenvoudig als u toegang hebt tot het bestands systeem. Power shell bevat een uitgebreide expressie-parser en een volledig ontwikkelde script taal.

Power shell is open source

Power shell-basis bron code is nu beschikbaar in GitHub en open voor bijdragen van de community. Zie Power shell-bron op github. U kunt beginnen met de bits die u nodig hebt om Power shellop te halen. Of, misschien, met een korte rond leiding om aan de slagte gaan.

Welke versie heb je nu?

Dit kan je nakijken via:

Get-Host | Select-Object Version

Installeer Powershell via Powershell

Run het volgende commando in PS:

Invoke-Expression "& { $(Invoke-Restmethod https://aka.ms/install-powershell.ps1) } -UseMSI -Preview"

That’s it!

  • Upgraden naar PowerShell 7 op Windows is vrij eenvoudig met behulp van het MSI-installatieprogramma.
  • Het belangrijkste om te weten is dat PowerShell 7 in tegenstelling tot Windows PowerShel een op zichzelf staand pakket is.
  • Ga er niet meteen van uit dat je de nieuwste versie van PowerShell op een nieuwe Windows 10-machine hebt.
  • Je moet het MSI-pakket altijd handmatig installeren om de nieuwste en beste functies te krijgen. OF met MEM.
Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie