Hoe upgraden naar Powershell 7.0

Hoe upgraden naar Powershell 7.0

Het is niet ‘echt’ upgraden als je komt van Windows PowerShell 5.1 en upgrade naar PowerShell 7. PowerShell 7 kan volledig gescheiden van Windows PowerShell op hetzelfde Windows-systeem geinstelleerd staan. Dit is een groot voordeel zodat je kan stoppen met het gebruiken van Powershell built-in. Er zijn een paar manieren waarop u PowerShell 7 kunt installeren. Je kande MSI’s gebruiken via de PowerShell GitHub-releasepagina of met behulp van Windows PowerShell.

Wat is PowerShell

Power shell is een op taken gebaseerde opdracht regel shell en script taal die is gebaseerd op .NET. Power shell helpt systeem beheerders en hoofd gebruikers om snel taken te automatiseren die besturings systemen (Linux, macOS en Windows) en processen beheren.

Met Power shell-opdrachten kunt u computers beheren vanaf de opdracht regel. Met Power shell-providers kunt u toegang krijgen tot gegevens archieven, zoals het REGI ster en het certificaat archief, net zo eenvoudig als u toegang hebt tot het bestands systeem. Power shell bevat een uitgebreide expressie-parser en een volledig ontwikkelde script taal.

Power shell is open source

Power shell-basis bron code is nu beschikbaar in GitHub en open voor bijdragen van de community. Zie Power shell-bron op github. U kunt beginnen met de bits die u nodig hebt om Power shellop te halen. Of, misschien, met een korte rond leiding om aan de slagte gaan.

Welke versie heb je nu?

  • Dit kan je nakijken via:
  • Get-Host | Select-Object Version

Installeer Powershell via Powershell 🙂

  • Run het volgende commando in PS:
  • Invoke-Expression “& { $(Invoke-Restmethod https://aka.ms/install-powershell.ps1) } -UseMSI -Preview”

That’s it!

  • Upgraden naar PowerShell 7 op Windows is vrij eenvoudig met behulp van het MSI-installatieprogramma.
  • Het belangrijkste om te weten is dat PowerShell 7 in tegenstelling tot Windows PowerShel een op zichzelf staand pakket is.
  • Ga er niet meteen van uit dat je de nieuwste versie van PowerShell op een nieuwe Windows 10-machine hebt.
  • Je moet het MSI-pakket altijd handmatig installeren om de nieuwste en beste functies te krijgen. OF met MEM.

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie hieronder!

Geef een reactie