Installatie instructies voor OneDrive voor IT Administrators

Installatie instructies voor OneDrive voor IT Administrators

Eerder schreef ik het artikel: 10 redenen om OneDrive voor bedrijven te gebruiken! OneDrive instellen voor de volledige organisatie vergt de nodige activatie en afspraken. Via dit artikel kan je de activatie doornemen om de moderne onboarding te realiseren. Dit helpt om intuïtief instellingen voor enkel OneDrive te zetten die de productiviteit, deelbaarheid van OneDrive verhogen of verlagen. De vervolgstappe van de activatie zijn migratie van je persoonlijke data naar je eigen OneDrive in 7 stappen! En uiteraard ook OneDrive goed inrichten.

Moderne onboarding

Surf naar: modernonboarding/onedrivequickstartguide

Selecteer hoe je om wil gaan met de deling van OneDrive.

Extern delen

  • Gebruikers kunnen delen met Iedereen in de default-settings. Binnen maar ook buiten de organisatie.
  • We zijn van mening de defaults te hanteren maar wel dmv Information Protection de effectieve informatie te labelen en te classificeren. Waarom?
    Omdat je niet wil dat gebruikers het onderscheid moeten maken tussen gevoelige data of niet.
  • Delen met personen in specifieke domeinen toestaan of blokkeren. Dit geeft je de ruimte om domeinen of partners te blokkeren waarmee je wil samenwerken, of niet niet wil samenwerken.
  • Externe gebruikers moeten uitnodigingen voor delen accepteren met het account waarop de uitnodiging is ontvangen. Wil je echt 100% zeker zijn dat de geadresseerde het account is waarop de invite is ontvangen. Check this box!
  • Externe gebruikers toestaan je bestanden of mappen verder te delen staat default aan. Misschien is het beter om dit net uit te schakelen.

Lees uitgebreide informatie in het OneDrive Governance artikel

Governance voor OneDrive for business

Gerelateerde artikels

Governance voor SharePoint Online
Governance voor Microsoft Teams
Groeps- en teamcreatie, naamgeving en gasttoegang voor Teams – deel 1
Vervaldatum, retentie en archivering van groepen en teams – deel 2
Hoe bestanden delen in Office 365

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen binnen Office 365, Microsoft Teams, etc... Veel leesplezier!

Geef een reactie