365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Introductie van de Microsoft Edge-beheerservice: Een eenvoudigere en snellere manier om Microsoft Edge te beheren

Microsoft introduceert de Microsoft Edge-beheerservice, een nieuwe, specifieke en vereenvoudigde beheerervaring voor Microsoft Edge in het Microsoft 365-beheercentrum. Deze tool, die nu beschikbaar is, stelt IT-beheerders in staat om groepsbeleid en extensies te beheren via een eenvoudige, intuïtieve gebruikersinterface.

Beheerders kunnen beleid instellen door middel van schakelaars en vervolgkeuzemenu’s, in plaats van de complexiteit van het configureren van JSON-waarden, wat helpt om fouten te verminderen. Deze oplossing biedt een extra optie voor het beheren van Edge, naast Intune en andere belangrijke Endpoint management oplossingen.

Wereldwijde beheerders en Edge-beheerders in het Microsoft 365-beheercentrum kunnen beleid en extensies creëren en beheren en deze configuraties toewijzen aan Azure AD-groepen met behulp van de de gebruikersinterface. In het tabblad extensies kunnen beheerders Edge-add-ons benaderen om te zoeken naar, beoordelingen te bekijken, toe te voegen en extensies te verwijderen, evenals gebruikersuitbreidingsverzoeken te bekijken, allemaal op één gemakkelijk te navigeren locatie.

Deze aankondiging is geassocieerd met Microsoft 365 Roadmap ID 124856.

Wanneer komt de Microsoft Edge-beheerservice online?

De Edge-beheerservice wordt nu uitgerold in het Microsoft 365-beheercentrum. Als u Edge-versie 115.1935 en later gebruikt, is de Edge-beheerservice standaard ingeschakeld.

Wat u moet doen om u voor te bereiden

Om extensies en beleid in de Edge-beheerservice te beheren, heeft u beheerders- of Edge-beheerdersrechten nodig.

Hoe kan je Microsoft Edge beheren vanaf het Portaal?

Navigeer naar: https://admin.microsoft.com/#/Edge en maak een Cloud Policy aan.

Koppel deze Policy aan een groep van gebruikers.

Voeg bijvoorbeeld één van onderstaande extenties toe. Wacht dan even tot deze acties geactiveerd worden naar de groep van gebruikers die je voordien hebt geselecteerd.

Wat staat er vervolgens op de roadmap?

Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

Microsoft 365 Roadmap Teams

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x