365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Hoe kijk je zelf na op welke locatie je bent ingelogd in Microsoft 365?

We gebruiken vaak hetzelfde wachtwoord voor verschillende toepassingen. Het is echt moeilijk om alle wachtwoorden te onthouden. We recycleren oude wachtwoorden die we vroeger wel al eens gebruikt hebben en verwerken er een nummer in om het te kunnen onthouden.

Hier en daar worden wachtwoorden gelekt als er grote databases gekraakt worden. Soms heeft dit een tragisch gevolg voor een individu of voor een organisatie. want bij zo’n hack komt je wachtwoord op duizenden plaatsen terecht op het internet. Soms worden wachtwoord lijsten verkocht. Of publiek gepubliceerd. De kopers zullen met deze lijsten aan de slag en drukken al deze wachtwoorden in (bij wijze van spreken) op alle Office 365 tenants. Microsoft publiceerde recent dat 50 op 10.000 Office 365 accounts reeds werken gehackt. Dat is best veel.

Als je geen MFA (een 2de factor zoals je vingerafdruk) hebt is de kans dus groter dat je wordt gehackt. Want je bent nooit zeker of iemand je wachtwoord reeds kent. En je wachtwoord hoeft niet meer zo complex te zijn zodat je dit ook nog kan onthouden. Win-win toch?

Volg deze blog om na te gaan waar je recent bent ingelogd. Nooit ingelogd op deze locaties? Verander je wachtwoord en activeer Multi-factor authenticatie.

Login op het Office 365 portaal

 • Login op: mysignins.microsoft.com
 • Dit is een pagina die Microsoft heeft gemaakt voor iedereen binnen een Office 365 organisatie.

Kijk zelf na op welke locatie je bent ingelogd in Microsoft 365

 • In dit overzicht zie je de plaatsen waar je eerder bent ingelogd. Staat er een plaats tussen waar jij niet bent geweest? Verander dan zeker je wachtwoord.

My Microsoft Workaccount

Naast mysignins.microsoft.com heb je ook myworkaccount.microsoft.com

 • hier kan je ook andere inzichten verkrijgen zoals de toestellen die je hebt.
 • De organisaties waar in je account zit – ook externe organisaties
 • Je wachtwoord aanpassen
 • Privacy instellingen – privacy statements
 • Je office 365 Applicaties – om deze zelf te installeren bij je thuis.
 • Subscriptions – hier kan je exact vinden welke licenties jij hebt.

Gebruikers kunnen ‘Dit was ik niet’ melden bij ongewenste inlogpoging

Sinds kort is het mogelijk om ongewone activiteiten op te sporen en aan te geven of Microsoft te leren dat de pogingen die gedaan werden foutief zijn. Identity protection is een optie die je kan terugvinden binnen Microsoft 365 en geeft de mogelijkheid om de beveiliging te verhogen.

Aan de slag met MySign-Ins?

Surf naar: https://mysignins.microsoft.com

Staat er een plaats tussen of een moment in de tijd dat jij niet online was?

Verander je wachtwoord indien nodig!

In dit geval is er no harm done. Moest je een andere melding zien naast je login poging dan is er zeer waarschijnlijk kwaad opzet in het spel. Verander je wachtwoord ASAP!

Samenvatting

 • Het is vrij modern dat sommige ‘controls’ naar de gebruikers komen. Zij zijn de belangrijkste personen in een organisatie. En hebben controle nodig over hun account. Of inzichten die moeilijk te controleren vallen door ondersteunende diensten. Zoals het IT-Departement.
 • De meest logische oplossing is altijd MFA-activeren. Dit kan je als gebruiker zelf doen zonder dat je organisatie dit heeft afgedwongen.
 • Een 2de oplossing is dat er een beleid gemaakt kan worden zodat iedereen veiliger is in je organisatie. Dit kan met Security Defaults. Dit brengt ook andere implicaties met zich mee.
 • Een 3de oplossing is Cloud-App-Security inzetten. Deze security oplossing binnen Microsoft 365 E3 en E5 geeft de mogelijkheid om risico’s inzichtelijk te maken en automatisch te rapporteren naar specifieke personen. Wanneer iemand bijvoorbeeld in een ander land documenten raadpleegt of download op een onbekend toestel.
 • Ook is het mogelijk om risky sign-ins te monitoren en te rapporteren. Dit is de meest gebruikte monitor omdat je in een overzicht duidelijk de vermoedens en risico’s kan zien.
Tagged: , , , , , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x