365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Maak kennis met Microsoft Designer, de nieuwe app voor het maken van ontwerpen met AI

Heb je ooit gewild dat je snel en gemakkelijk professionele en aantrekkelijke ontwerpen kon maken voor je sociale media, je website, je uitnodigingen, je flyers en nog veel meer? Dan hebben we goed nieuws voor je: Microsoft Designer is de app die je zoekt!

Microsoft Designer is een nieuwe web app die beschikbaar is voor Microsoft 365-abonnees. Het is een krachtige en intuïtieve ontwerptool die je ideeën tot leven brengt met AI-gestuurde ontwerpsuggesties en unieke AI-gegenereerde afbeeldingen van DALL-E. Je kunt in een handomdraai indrukwekkende visuals creëren voor sociale media posts, uitnodigingen, digitale kaarten, grafieken en meer – zonder dat je ontwerpvaardigheden nodig hebt!

In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over Microsoft Designer: wat het is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Lees verder en ontdek hoe je je creativiteit kunt ontketenen met Microsoft Designer!

Wat is Microsoft Designer?

Microsoft Designer is een web app die je kunt gebruiken om allerlei soorten ontwerpen te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Je kunt je eigen afbeeldingen uploaden of AI-gegenereerde afbeeldingen maken door simpelweg te typen wat je wilt. Je kunt ook kiezen uit honderden sjablonen die je kunt aanpassen naar je eigen smaak. Microsoft Designer helpt je ook met het schrijven van teksten en het indelen van je ontwerpen. Het kan zelfs bijschriften en hashtags voorstellen om het delen op sociale media moeiteloos te maken.

Microsoft Designer is meer dan alleen een ontwerptool. Het is een creatieve assistent die je inspireert, begeleidt en ondersteunt bij het maken van prachtige ontwerpen. Of je nu een beginner of een expert bent, Microsoft Designer maakt het ontwerpen leuk en gemakkelijk!

Hoe werkt Microsoft Designer?

Microsoft Designer werkt met behulp van geavanceerde AI-tools die je ontwerpproces versnellen en verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die Microsoft Designer biedt:

 • AI-gegenereerde afbeeldingen: Met Microsoft Designer kun je unieke en originele afbeeldingen maken door simpelweg te typen wat je wilt. Microsoft Designer gebruikt DALL-E, een neuraal netwerk dat afbeeldingen kan genereren op basis van tekstuele beschrijvingen. Je kunt bijvoorbeeld typen “een kat met een hoed” of “een landschap met bergen” en Microsoft Designer zal een afbeelding creëren die overeenkomt met je verzoek. Je kunt ook je eigen afbeeldingen uploaden en ze bewerken met AI-tools, zoals achtergronden verwijderen, kleuren veranderen, filters toevoegen en meer.
 • AI-gestuurde ontwerpsuggesties: Microsoft Designer helpt je ook met het maken van aantrekkelijke en professionele ontwerpen door je automatische suggesties te geven voor je lay-out, je lettertype, je kleur, je stijl en je inhoud. Je kunt je ontwerpen vanaf nul maken of kiezen uit honderden sjablonen die je kunt aanpassen naar je eigen wensen. Je kunt ook toegang krijgen tot een rijke bibliotheek van lettertypen, iconen, afbeeldingen en vormen die je kunt gebruiken om je ontwerpen te verrijken.
 • AI-ondersteunde schrijfhulp: Microsoft Designer helpt je niet alleen met het visuele aspect van je ontwerpen, maar ook met het tekstuele aspect. Microsoft Designer biedt je schrijfhulp en feedback om je teksten te verbeteren, te corrigeren en te verfraaien. Het kan je ook helpen met het schrijven van pakkende koppen, bijschriften, slogans en hashtags om je ontwerpen meer impact te geven.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Designer?

Microsoft Designer heeft veel voordelen voor iedereen die snel en gemakkelijk prachtige ontwerpen wil maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Tijdbesparing: Met Microsoft Designer kun je in een mum van tijd indrukwekkende ontwerpen maken, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar afbeeldingen, het kiezen van lettertypen, het aanpassen van kleuren, het schrijven van teksten en het delen van je werk. Microsoft Designer doet al het zware werk voor je, zodat je je kunt concentreren op je creativiteit en je boodschap.
 • Kwaliteitsverbetering: Met Microsoft Designer kun je ook de kwaliteit van je ontwerpen verbeteren, zonder dat je een professionele ontwerper hoeft te zijn. Microsoft Designer biedt je AI-gestuurde ontwerpsuggesties en schrijfhulp die je helpen om je ontwerpen aantrekkelijker, professioneler en effectiever te maken. Microsoft Designer helpt je ook om je eigen stijl en merk te creëren en te behouden, door je een Brand Kit te laten maken die je kleuren en lettertypen consistent toepast op al je ontwerpen.
 • Plezierverhoging: Microsoft Designer maakt het ontwerpen ook leuker en spannender, door je te inspireren, uit te dagen en te verrassen met AI-gegenereerde afbeeldingen en ontwerpsuggesties. Je kunt experimenteren met verschillende opties, je eigen afbeeldingen uploaden en bewerken, je eigen sjablonen maken en delen, en je eigen creativiteit ontketenen met Microsoft Designer.

Hoe kun je aan de slag gaan met Microsoft Designer?

Om aan de slag te gaan met Microsoft Designer, heb je het volgende nodig:

 • Een Microsoft 365-abonnement. Als je nog geen abonnement hebt, kun je er een gratis proberen op deze pagina.
 • Een apparaat dat verbonden is met het internet. Microsoft Designer is een web app die je kunt gebruiken op elke browser en elk apparaat, zoals een pc, een Mac, een tablet of een smartphone.
 • Een Microsoft-account. Als je nog geen account hebt, kun je er een gratis aanmaken op deze pagina.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je Microsoft Designer openen door naar deze pagina te gaan. Je kunt dan inloggen met je Microsoft-account en beginnen met het maken van je eigen ontwerpen. Je kunt ook de Microsoft Designer-app downloaden in de Microsoft Store om Microsoft Designer op je pc of Mac te gebruiken.

Om je te helpen bij het gebruik van Microsoft Designer, hebben we enkele tips en instructies voor je op een rijtje gezet. Hier zijn enkele van de belangrijkste stappen die je moet volgen om je eerste ontwerp te maken met Microsoft Designer:

 • Kies je doel: Voordat je begint met het maken van je ontwerp, moet je eerst beslissen wat je wilt bereiken met je ontwerp. Wat is het doel van je ontwerp? Wie is je doelgroep? Wat is de boodschap die je wilt overbrengen? Dit zal je helpen om je ontwerp te richten en aan te passen aan je behoeften.
 • Kies je formaat: Nadat je je doel hebt bepaald, moet je het formaat van je ontwerp kiezen. Dit hangt af van het medium waarop je je ontwerp wilt gebruiken of delen. Wil je een sociale media post maken, een uitnodiging versturen, een flyer afdrukken, een logo ontwerpen, of iets anders? Microsoft Designer biedt je verschillende formaten om uit te kiezen, zoals vierkant, rechthoekig, portret, landschap, enz. Je kunt ook je eigen aangepaste formaat maken door de afmetingen in te voeren.
 • Kies je sjabloon: Nadat je je formaat hebt gekozen, kun je een sjabloon kiezen om je ontwerp te starten. Microsoft Designer biedt je honderden sjablonen om uit te kiezen, die zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals sociale media, evenementen, zakelijk, onderwijs, enz. Je kunt ook zoeken naar een sjabloon op basis van een trefwoord of een thema. Je kunt een sjabloon kiezen die past bij je doel, je doelgroep en je stijl, of je kunt

Laat weten wat jij gemaakt hebt met Microsoft Designer in een reactie hieronder

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x