365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Microsoft kondigt nieuwe beveiligingsmaatregelen aan: Meeting ID met toegangscode binnenkort mogelijk op Teams Rooms op Windows

In een tijdperk waarin digitale communicatie en samenwerking centraal staan, heeft Microsoft Teams zich ontpopt als een belangrijke speler in het veld van online vergaderingen en samenwerkingstools. Nu is er een nieuwe functie aangekondigd die de beveiliging en privacy van Teams-gebruikers nog verder zal verbeteren: de toevoeging van een Meeting ID en een toegangscode voor Teams Rooms on Windows.

Wat betekent dit voor Teams Rooms gebruikers?

Dit betekent dat IT-beheerders nu de mogelijkheid hebben om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan Teams-vergaderingen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zullen deelnemers aan een vergadering een unieke Meeting ID en een toegangscode nodig hebben om deel te nemen. Dit vermindert de kans dat onbevoegden toegang krijgen tot vergaderingen, waardoor de privacy en beveiliging van de deelnemers beter wordt gewaarborgd. Vroeger werken vaak vergaderingen doorgestuurd en werd en omslachtig omgegaan met wie er allemaal in de vergadering aanwezig kon zijn.

Wanneer is Teams Rooms op Windows met Meeting ID en Toegangscode Beschikbaarheid?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor Teams Rooms Pro klanten. Als u een Teams Rooms Pro-abonnement heeft, kunt u dus profiteren van deze verbeterde beveiligingsmaatregelen.

Hoe werkt Teams Room op Windows met beveiligingscode?

Wanneer een vergadering is gepland, wordt er naast de gebruikelijke uitnodigingslink ook een Meeting ID en toegangscode gegenereerd. Deelnemers moeten zowel de ID als de code invoeren om toegang te krijgen tot de vergadering.

IT-beheerders hebben de mogelijkheid om deze functie in te schakelen en aan te passen via het Teams-beheercentrum, waardoor ze een niveau van beveiliging kunnen kiezen dat past bij de behoeften van hun organisatie.

Samenvatting

In een tijd waarin de bescherming van gegevens en privacy essentieel is, zet Microsoft Teams een stap vooruit om ervoor te zorgen dat online vergaderingen veilig en beschermd blijven. Met de introductie van een Meeting ID en toegangscode voor Teams Rooms on Windows, kunnen organisaties nu met een gerust hart hun online vergaderingen houden, wetende dat ze een extra laag beveiliging hebben tegen ongewenste indringers.

365tips is nieuwsgierig of deze feature aansluit met de wensen van je organisatie? geef een reactie onderaan dit artikel.

Microsoft 365 Roadmap:  Meeting ID and passcode to join on Teams Rooms on Windows – Feature ID: 101332

kk

Wat staat er vervolgens op de roadmap?

Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

Microsoft 365 Roadmap Teams
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x