365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Microsoft Teams Advisor is vanaf nu General Available (GA)

De Microsoft Teams adviseur is sinds kort General Available (GA). Deze adviseur geeft de mogelijkheid om Teams workloads te activeren en helpt je om een beter Teams-beleid op te zetten. Externe toegang faciliteren, teams-clients installeren, federatie, beheerders selecteren zijn voorbeelden die je kan vinden in deze advisor. In deze blogpost kan je de praktische kant alvast doornemen en deze dienst raadplegen om je implementatie vlekkeloos uit te voeren.

Surf naar admin.teams.microsoft.com

Selecteer een workload om te implementeren in je organisatie. Als dit de eerste workload is die je implementeert, begin je best met Chat, Teams, Kanalen en Apps. Als er geen servicebeheerteam bestaat, wordt op basis van deze selectie een team gemaakt met een kanaal dat is bestemd voor deze speficieke workload. Vooraf ingevulde succesfactoren (automatisch gegereneerd) onder Details, worden toegevoegd aan het team. Als je extra workloads wil toevoegen, kan je dit op elk gewenst moment doen, zodra het team is aangemaakt.

Teams adviseur gebruiken

Om het Adviseur paneel te openen kan je klikken op Planning, klik vervolgens op Teams-adviseur

Teams instellingen configureren en valideren

Praktisch voorbeeld van de details van een workload.
In dit voorbeeld kan je de details terugvinden hoe je aan de slag kan om deze details op beleidsniveau in te richten. Dankzij de controlelijst kan je aan de slag om effectief te kunnen werken.

Hoe kon je dit voordien goed aanpakken?

Om Microsoft Teams goed in te richten bestond er al een pasklaar projectplan van Microsoft zelf. Handig voor grote organisaties, helaas te zwaar voor kleine.

Daarnaast schreef ik het artikel: Microsoft Teams Governance plan van aanpak. Hierin kan je de grote lijnen van Microsoft Teams alvast inrichten. Praktische blog, concreet. Succes!

Andere blogs

Maak van elke vergadering automatisch een Microsoft Teams vergadering!
Groeps- en teamcreatie, naamgeving en gasttoegang voor Teams – deel 1
Vervaldatum, retentie en archivering van groepen en teams – deel 2
Microsoft Teams Governance plan van aanpak
Governance voor OneDrive for business

Tagged: , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x