365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Microsoft Teams is vanaf nu toegankelijk voor het grote publiek en hier lees je hoe je het kunt activeren

Vandaag is het zover: de langverwachte update van Microsoft Teams is eindelijk gelanceerd! Deze update, nu beschikbaar in openbare preview voor Windows-gebruikers, is het resultaat van intensieve samenwerking en voortdurende afstemming met organisaties die Teams intensief gebruiken.

De vernieuwde Teams-app is sneller, eenvoudiger en flexibeler dan ooit tevoren. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste veranderingen en nieuwe functies die je kunt verwachten, van het stroomlijnen van kanalen en chats tot het verbeteren van personalisatie en het integreren van het Fluent Design System. Bereid je voor op een compleet vernieuwde ervaring die de manier waarop je werkt en samenwerkt naar een hoger niveau tilt.

Microsoft brengt een snellere Teams applicatie uit die 2x zo snel werkt

Multi tenant support in de nieuwe versie van Teams

De multi-tenant feature van Microsoft Teams is een langverwachte en cruciale toevoeging aan het populaire samenwerkingsplatform. Deze functionaliteit stelt gebruikers in staat om eenvoudig te schakelen tussen verschillende Teams-omgevingen, zonder het gedoe van meerdere accounts en aanmeldingen. Dit is met name handig voor consultants, freelancers en medewerkers die samenwerken met meerdere organisaties.

Met slechts een paar klikken kunnen gebruikers nu snel toegang krijgen tot de benodigde bestanden, gesprekken en vergaderingen van verschillende tenants. Bovendien zorgt deze functie voor een naadloze en consistente gebruikerservaring, aangezien alle gegevens en instellingen gesynchroniseerd blijven tussen de verschillende omgevingen.

Een nieuw design in Microsoft Teams

Hoewel het misschien niet de meest cruciale functionele verandering is, biedt het vernieuwde ontwerp van Microsoft Teams een aangename, frisse uitstraling bij deze update. Een aantrekkelijk uiterlijk kan de gebruikerservaring zeker verbeteren. Hieronder vindt u enkele schermafbeeldingen die de nieuwe look en feel van Teams laten zien.

Microsoft Teams Public Preview activeren vanuit het Microsoft Teams Administrator Paneel

Navigeer naar: Teams update policies – Microsoft Teams admin center

Activeer Public Preview door de policy aan te passen.

Hoe kan je de nieuwe Microsoft Teams versie activeren?

Voor nu is de nieuwe Microsoft Teams enkel beschikbaar in Windows. Bovenaan kan je in de balk selecteren om over te schakelen zoals aangeduid op deze afbeelding.

Microsoft Teams -> Try the new teams!

Wat staat er gepland tussen vandaag en later dit jaar?

Vandaag 27 maart is de officiële aankondiging dat Microsoft Teams in Public Preview komt. Dat wil concreet zeggen dat elke organisatie vanaf vandaag de nieuwe versie van Teams kan gebruiken door bovenaan links de schakelaar om te zetten.

De nieuwe Teams vormt de basis voor de volgende generatie AI-ervaringen, waaronder eerder aangekondigde functies zoals intelligente samenvatting en Copilot voor Microsoft Teams. Microsoft zal AI inzetten om taken op te halen uit je Microsoft 365 omgeving en je zo snel op de hoogte te brengen van wat er gebeurd is voordat je aan een vergadering of chat zal deelnemen.

Hoe ervaar je de nieuwste versie van Teams? Laat een reactie achter hieronder!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x