365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

🙋 Kan je een Microsoft Teams-kanaal veranderen van publiek naar privé of omgekeerd?

Het is helaas niet mogelijk om een bestaand publiek Microsoft Teams-kanaal om te zetten in een privékanaal. Een alternatief is om het publieke kanaal te verwijderen en vervolgens een nieuw privékanaal te maken met dezelfde naam en leden. Dit kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

  1. Klik op de drie puntjes naast het kanaal en selecteer “Kanaal verwijderen” in het dropdownmenu.
  2. Bevestig dat je het kanaal wilt verwijderen.
  3. Klik op het plusje-icoontje naast “Kanalen” in het linkermenu en selecteer “Nieuw kanaal maken” in het dropdownmenu.
  4. Voer de naam en de beschrijving van het nieuwe kanaal in en selecteer “Privé” in het dropdownmenu naast “Type kanaal”.
  5. Voeg de leden van het oorspronkelijke kanaal toe aan het nieuwe privékanaal.
  6. Klik op “Maak kanaal” om het nieuwe privékanaal te maken.

Opmerking: Als je het oorspronkelijke kanaal verwijdert, gaan alle bestaande berichten, bestanden en andere inhoud verloren. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle belangrijke informatie voordat je het oorspronkelijke kanaal verwijdert.

Het advies voor het kiezen tussen een publiek, privé of openbaar kanaal?

Het is belangrijk om goed na te denken voordat je een publiek, privé of openbaar kanaal maakt in Microsoft Teams, omdat elk type kanaal zijn eigen specifieke doelen en gebruiksscenario’s heeft.

Publieke kanalen zijn bedoeld voor groepen van mensen die niet per se in dezelfde organisatie werken, zoals klanten of partners. Ze zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen die is uitgenodigd om lid te worden van het kanaal.

Privékanalen zijn bedoeld voor kleine groepen mensen die samenwerken aan een specifiek project of opdracht. Ze zijn alleen toegankelijk voor de leden van het kanaal en niet voor anderen.

Openbare kanalen zijn publieke kanalen die zijn gemaakt door een organisatie en waar iedereen in de organisatie lid van kan worden.

Het is belangrijk om te overwegen welk type kanaal het meest geschikt is voor de behoeften van de groep mensen met wie je wilt samenwerken, zodat je het juiste type kanaal kunt kiezen. Bijvoorbeeld, als je wilt samenwerken met mensen buiten je organisatie, zoals klanten of partners, is een publiek kanaal misschien de beste keuze. Als je echter wilt samenwerken met een kleine groep mensen binnen je organisatie aan een specifiek project, is een privékanaal misschien een beter idee.

Lees ook: Beslissingsmatrix tussen een publiek, privé of organisatiebreed Microsoft-Team

Tagged: , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x