365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

⚡️ Microsoft Teams krijgt vanaf maart 2023 grote prestatieverbeteringen

Microsoft komt binnenkort met een nieuwe versie van Microsoft Teams die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd. Op twitter circuleren enkele testen van deze nieuwe Teams-client binnen Microsoft, met plannen om een nieuwe versie uit te brengen voor Microsoft Teams-gebruikers in maart 2023.

Microsoft Teams 2.0 of 2.1, zoals het intern bekend staat bij Microsoft, heeft jarenlange ontwikkeling ondergaan. De app zou 50% minder geheugen moeten gebruiken, minder belastend zijn voor de CPU en een langere batterijduur moeten opleveren voor laptops.

Technologisch brengt deze nieuwe app Microsoft Teams van Electron naar Microsoft’s Edge Webview2-technologie. Microsoft is ook overgestapt op React, een Javascript-bibliotheek, die de komende maanden verdere UI-verbeteringen voor Teams zal bieden.

Microsoft brengt een snellere Teams applicatie uit

Hoe kan je de nieuwe Microsoft Teams versie activeren?

Voor nu is de nieuwe Microsoft Teams enkel beschikbaar in Windows. Bovenaan kan je in de balk selecteren om over te schakelen zoals aangeduid op deze afbeelding.

De verbeteringen zouden betekenen dat Teams veel sneller opent of responsiever aanvoelt wanneer je presentaties geeft in een vergadering of berichten beantwoordt. De nieuwe Teams-app zou veel van de kritiek en klachten over de prestaties van Teams moeten aanpakken, met name op oudere computers en computers met algemene lage hardware specificaties.

We zijn vooral benieuwd hoe Microsoft het zal aanpakken op niet-Microsoft systemen want WebView2 werkt niet op macOS of Linux.

365tips is op zoek naar ervaringen van Teams 2.0 of 2.1 — Schrijf onderaan van dit artikel je mening of ervaring.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x