Microsoft teams bestanden synchroniseren met windows verkenner

Microsoft teams bestanden synchroniseren met windows verkenner

Wist je dat je Microsoft Teams documenten kan synchroniseren met windows verkenner? In deze blog leg ik uit hoe je aan de slag kan.

OneDrive files on-demand

OneDrive Files On-Demand breng de documenten plaatsreserving functionaliteit naar Windows 10. Dit geeft snelkoppelingen naar alle bestanden die zijn opgeslagen in je OneDrive account weer in een File Explorer-venster, in plaats van het opslaan van een lokale kopie op uw harde schijf.

Zelfs als je honderden gigabytes heeft opgeslagen in OneDrive, kan je ze allemaal zien in een map die een megabyte of twee neemt. Het is een van de beste nieuwe functies van de Windows 10 Fall Creators Update!

image 125

Ga naar je Microsoft Teams omgeving

Open het kanaal dat je graag wenst te syncen met je Windows verkenner.

Of Surf naar SharePoint Online

Vanuit https://portal.office.com kan je klikken op SharePoint, een bibliotheek selecteren en op Sync of Synchroniseren klikken.

Klik op Synchroniseren in Teams

Kies bovenaan Synchroniseren.

Je kanaal is gesynct!

Lukt dit niet dan je is OneDrive niet goed ingesteld.
Kan je niet sync-on-demand gebruiken dan heb je een oude Windows 10 versie, of heb je de oude OneDrive versie. Updaten maar!

Korte demo van de configuratie

Lees ook: OneDrive bestand(en) verwijderd, snel terughalen. Of lees een volledig overzicht van alle best-practises van OneDrive.

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie onder de artikels!

Geef een reactie