365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Nieuw in Microsoft Teams: Spatial Audio

Spatial Audio brengt de volgende generatie ruimtelijke audio naar Teams

Microsoft Teams introduceert een baanbrekende functie die de manier waarop we virtueel vergaderen radicaal zal veranderen: Spatial Audio. Spatial Audio brengt de volgende generatie ruimtelijke audio naar Teams, waar je kunt samenkomen alsof je echt bij elkaar bent. Deze intelligente audietechnologie maakt de vergaderervaring natuurlijker, inclusiever en meer gefocust voor iedereen.

In een tijd waarin thuiswerken en virtuele vergaderingen steeds belangrijker worden, is het essentieel om de communicatie zo naadloos en effectief mogelijk te maken. Microsoft Teams is altijd al een toonaangevend platform geweest voor online samenwerking, en met de toevoeging van Spatial Audio wordt de gebruikerservaring naar een geheel nieuw niveau getild.

Spatial Audio bootst de natuurlijke geluidsbeleving na door geluiden te positioneren in de ruimte om je heen. Dit betekent dat je tijdens een vergadering precies kunt horen waar iedere deelnemer zich bevindt, alsof ze fysiek in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Het resultaat is een meeslepende en realistische geluidservaring die de samenwerking en communicatie verbetert.

Dankzij Spatial Audio kunnen deelnemers aan een vergadering zich beter concentreren op de gesprekken en discussies. Het wordt eenvoudiger om te bepalen wie er aan het woord is, en het is minder vermoeiend om langere tijd naar de gesprekken te luisteren. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat iedereen zich meer betrokken voelt bij het gesprek, waardoor de vergaderingen inclusiever worden.

Een ander voordeel van Spatial Audio is dat het achtergrondgeluiden en echo’s vermindert. Hierdoor ontstaat er een helderder en schoner geluid, wat de algehele geluidskwaliteit van de vergadering ten goede komt. Dit is vooral handig voor mensen die in lawaaierige omgevingen werken of met een minder dan optimale akoestiek.

Samenvattend biedt Spatial Audio in Microsoft Teams een meeslepende en realistische geluidservaring die de kwaliteit van virtuele vergaderingen aanzienlijk verbetert. Door geluiden in de ruimte om je heen te positioneren, wordt de communicatie natuurlijker, inclusiever en meer gefocust. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar effectievere en efficiëntere online samenwerking.

Hoe kan je spatial audio in Microsoft Teams activeren?

Druk bovenaan op Meer, Instellingen en selecteer onder Microfoon -> Spatial Audio.

Stemmen zullen klinken alsof ze afkomstig zijn van waar elke persoon zich op je scherm bevindt. Helaas is deze nieuwe feature nog niet beschikbaar voor draadloze koptelefoons.

Spatial Audio Roadmap ID 107783

Wat staat er vervolgens op de roadmap?

Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

Microsoft 365 Roadmap Teams
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x