365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

OBS en Microsoft Teams: Een Gids voor Geïntegreerde Live Streaming

Open Broadcaster Software (OBS) is een populaire open-source tool voor live streaming en video-opname. Door OBS te integreren met Microsoft Teams, kunt u professionele en boeiende presentaties, webinars en vergaderingen creëren met behulp van de geavanceerde streaming- en opnamefuncties die OBS biedt. In dit artikel leest u hoe u OBS kunt gebruiken in combinatie met Microsoft Teams.

Stap 1: Download en installeer OBS. Ga naar de officiële OBS-website (https://obsproject.com/) en download de software voor uw besturingssysteem (Windows, macOS of Linux). Installeer OBS op uw computer door de instructies op het scherm te volgen.

Stap 2: Download en installeer de OBS Virtual Camera plugin. Ga naar de OBS Virtual Camera GitHub-pagina (https://github.com/Fenrirthviti/obs-virtual-cam/releases) en download de nieuwste versie van de plugin. Installeer de OBS Virtual Camera plugin door de instructies op het scherm te volgen. Deze plugin stelt u in staat om OBS als een virtuele camera in Microsoft Teams te gebruiken.

Stap 3: Configureer OBS voor uw livestream of opname. Open OBS en maak een nieuwe scène door op het plusteken (+) onder het Scènes-venster te klikken. Voeg bronnen toe aan uw scène, zoals een videogesprek, een schermopname, afbeeldingen, tekst en andere multimedia-elementen. Pas de grootte en positie van uw bronnen aan door ze te slepen en te schalen in het voorbeeldvenster. Configureer uw audio-instellingen door naar het menu “Instellingen” te gaan en “Audio” te selecteren. Zorg ervoor dat uw microfoon en eventuele andere audio-inputs correct zijn ingesteld.

Stap 4: Start de OBS Virtual Camera. In OBS, ga naar het menu “Tools” (Extra) en selecteer “VirtualCam” (Virtuele Camera). Klik op “Start” om de OBS Virtual Camera te starten. Hierdoor wordt uw OBS-scène beschikbaar als een virtuele camera in Microsoft Teams.

Stap 5: Configureer Microsoft Teams om OBS te gebruiken. Open Microsoft Teams en start een vergadering of sluit u aan bij een bestaande vergadering. Klik op het camerapictogram om uw camera in te schakelen (als deze nog niet is ingeschakeld). Klik op het ellips-pictogram (drie puntjes) in de vergaderingsbesturingselementen en selecteer “Device settings” (Apparaatinstellingen). In het dropdown-menu onder “Camera”, selecteer “OBS Virtual Camera” als uw camerabron.

Uw OBS-scène zou nu als uw camerafeed in Microsoft Teams moeten verschijnen. U kunt uw livestream of opname starten in OBS, en de output wordt weergegeven in Microsoft Teams, waardoor u professionele en boeiende video-ervaringen kunt creëren voor uw presentaties, webinars en vergaderingen.

Bekijk ook deze handige video uitleg van Giuliano De Luca

📸 How to use the OBS virtual camera in Microsoft Teams meetings – YouTube

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harald
Harald
1 jaar geleden

En dan zit deze video als advertentie in dit artikel:
https://www.youtube.com/watch?v=uZpAQI-ckTc

Over professioneel presenteren gesproken, hahahaha!

Ontvetten.png
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x