365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Ontdek de Tweerichtingslobbychat van Microsoft Teams: Efficiënte Communicatie vóór Vergaderingen

Microsoft Teams blijft innoveren en verbeteren om de samenwerking en communicatie binnen bedrijven en organisaties te bevorderen. In juni 2023 introduceert Microsoft een nieuwe functie: de tweerichtingslobbychat. Met deze functie kunnen gebruikers, klanten en gasten voorafgaand aan een vergadering met elkaar communiceren, zonder dat de vergadering ooit eerder is opgestart. In dit blogartikel bespreken we de voordelen en gebruiksmogelijkheden van de tweerichtingslobbychat in Microsoft Teams.

Wat is tweerichtingslobbychat?

Tweerichtingslobbychat is een nieuwe functie in Microsoft Teams die het mogelijk maakt om vóór het begin van een vergadering te chatten met deelnemers. Dit betekent dat u kunt communiceren met collega’s, klanten en gasten, zelfs voordat de vergadering daadwerkelijk begint. Dit kan handig zijn voor het bespreken van de agenda, het delen van documenten of het voorbereiden van presentaties.

Voordelen van de tweerichtingslobbychat:

  1. Verbeterde communicatie: De tweerichtingslobbychat verbetert de communicatie tussen deelnemers door een platform te bieden waar iedereen voorafgaand aan de vergadering met elkaar kan praten.
  2. Tijdsbesparing: Door vooraf te communiceren, kunnen deelnemers eventuele vragen of onduidelijkheden ophelderen voordat de vergadering begint. Dit kan helpen om de vergadertijd efficiënter te benutten.
  3. Betere voorbereiding: Door de mogelijkheid om vooraf te chatten, kunnen deelnemers documenten, presentaties en andere relevante informatie delen, zodat iedereen beter voorbereid is op de vergadering.

Inclusiviteit: De tweerichtingslobbychat zorgt ervoor dat ook externe deelnemers, zoals klanten en gasten, betrokken worden bij de voorbereiding van de vergadering, waardoor ze zich meer betrokken en gewaardeerd voelen.

Hoe de tweerichtingslobbychat te gebruiken:

  1. Maak een nieuwe vergadering aan of open een bestaande vergadering in Microsoft Teams.
  2. Klik op de “Chat” tab in de vergaderingsuitnodiging of het vergaderingsvenster.
  3. Begin met chatten door een bericht te typen in het chatvenster. Alle deelnemers van de vergadering, inclusief gasten, zullen toegang hebben tot deze chat en kunnen deelnemen aan het gesprek.
  4. Gebruik de chatfunctie om documenten, links of andere relevante informatie te delen met de deelnemers.
  5. Wanneer de vergadering begint, zal de lobbychat doorgaan en kunnen deelnemers blijven communiceren.

Wat staat er vervolgens op de roadmap?

Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

Microsoft 365 Roadmap Teams

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x