365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

SharePoint in het AI-tijdperk: introductie van Copilot in SharePoint

Microsoft SharePoint is een veelgebruikt platform voor het delen en beheren van documenten, kennis en samenwerking binnen organisaties. In de loop der jaren heeft SharePoint zich ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor het steeds meer een onmisbaar hulpmiddel is geworden voor bedrijven van elke omvang en branche. In de nieuwste ontwikkeling van SharePoint, wordt er nu gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om de mogelijkheden van het platform verder uit te breiden.

Introducing Copilot in SharePoint

Copilot is de nieuwste toevoeging aan het SharePoint platform. Het is een AI-tool die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het maken van inhoud en het vinden van relevante informatie in SharePoint. Het maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking om de gebruikers te begrijpen en te anticiperen op hun behoeften. Copilot is beschikbaar in de modern SharePoint-ervaring, inclusief SharePoint Online, SharePoint 2019 en SharePoint 2022.

Hoe werkt Copilot?

Copilot werkt als een virtuele assistent die de gebruiker begeleidt bij het maken van inhoud en het vinden van informatie. Het analyseert de inhoud van de pagina waarop de gebruiker werkt en biedt suggesties voor relevante inhoud op basis van de inhoud, context en gebruikersprofiel. Copilot kan ook suggesties geven voor afbeeldingen, video’s en andere media-inhoud die de gebruiker kan toevoegen aan de pagina.

Daarnaast kan Copilot ook helpen bij het maken van pagina’s door sjablonen en lay-outs voor te stellen op basis van het type inhoud dat wordt gemaakt. Het biedt ook suggesties voor het toevoegen van secties en blokken aan de pagina om de lay-out te verbeteren. Met Copilot kunnen gebruikers ook sneltoetsen gebruiken om veelgebruikte functies te activeren, waardoor het werken met SharePoint efficiënter wordt.

Voordelen van Copilot in SharePoint

Het gebruik van Copilot in SharePoint heeft verschillende voordelen voor gebruikers. Hier zijn er een paar:

  1. Bespaar tijd bij het maken van inhoud – Copilot helpt gebruikers bij het maken van inhoud en stelt sjablonen en lay-outs voor die hen tijd besparen bij het opstellen van documenten.
  2. Verbeter de productiviteit – Copilot stelt de gebruikers in staat om snel informatie te vinden en toe te voegen aan hun pagina’s, wat de productiviteit verhoogt.
  3. Verhoog de nauwkeurigheid – Copilot maakt gebruik van NLP om de inhoud van de pagina te analyseren en suggesties te doen die relevant zijn voor de gebruiker. Dit verhoogt de nauwkeurigheid van de inhoud en minimaliseert fouten.
  4. Maak de samenwerking efficiënter – Copilot stelt gebruikers in staat om sneltoetsen te gebruiken om veelgebruikte functies te activeren, waardoor het werken met SharePoint efficiënter wordt.

Samenvatting van Copilot in SharePoint

De introductie van Copilot in SharePoint is een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van het platform. Het maakt het werken met SharePoint nog gemakkelijker en efficiënter dan voorheen, waardoor gebruikers meer tijd en middelen hebben om zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Het is ook een voorbeeld van hoe AI de manier waarop we werken en communiceren verandert.

Hoewel de voordelen van Copilot duidelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat AI geen vervanging is voor menselijke creativiteit en vaardigheden. Het is een hulpmiddel dat kan helpen bij het versnellen van de processen en het verbeteren van de efficiëntie, maar het is nog steeds aan de gebruikers om de inhoud te creëren en te beheren.

365tips is op zoek naar ervaringen van Copilot in SharePoint. Heb jij een eerste ervaring? Post onderaan in de comments.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x