365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Verbeter Samenwerking en Planning “Work Hours and Location” in Teams

Moderne werkomgevingen worden steeds dynamischer en verspreider, waardoor effectieve communicatie en planning cruciaal zijn voor het succes van teams. Microsoft Teams, een populaire samenwerkings- en communicatietool, heeft gereageerd op deze behoefte met de introductie van de handige “Work Hours and Location” feature. Deze functie stelt gebruikers in staat om hun beschikbaarheid voor in-office en remote samenwerking aan te geven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze feature en ontdekken hoe het de samenwerking en planning binnen teams kan verbeteren.

Verbeterde Communicatie en Samenwerking

De “Work Hours and Location” feature biedt teams de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te zien of een collega beschikbaar is voor samenwerking. Door simpelweg op de avatar of het profielfoto van een gebruiker te klikken, krijg je een overzicht van hun online status, het eerstvolgende beschikbare tijdsblok in Outlook, werkuren, lokale tijd en werklocatie (remote of op kantoor). Dit bevordert vlotte communicatie en helpt bij het verminderen van vertragingen en misverstanden bij het plannen van vergaderingen en het samenwerken aan projecten.

Hoe kan je de status aanpassen naar Office of Kantoor in Microsoft Teams?

Selecteer bovenaan rechts je naam. Druk vervolgens op + -> Kies vervolgens Office of Remote.

Efficiëntere Planning en Tijdsbeheer

Met de “Work Hours and Location” feature kunnen teamleden hun werkuren aangeven, waardoor anderen kunnen zien wanneer ze beschikbaar zijn. Dit vergemakkelijkt de planning van vergaderingen en taken, omdat teamleden kunnen zien welke tijdsloten het meest geschikt zijn voor iedereen. Bovendien biedt de mogelijkheid om de eerstvolgende beschikbare agenda-afspraken in Outlook te bekijken extra hulp bij het efficiënt plannen van vergaderingen en taken, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

Inzicht in Beschikbaarheid en Werklocatie

Het aangeven van de werklocatie voor de dag biedt teamleden waardevol inzicht in de beschikbaarheid van hun collega’s voor in-office of remote samenwerking. Dit is vooral handig als teamleden verspreid werken over verschillende locaties. Door de werklocatie van een teamlid te kennen, kunnen anderen plannen maken voor face-to-face ontmoetingen, wetende wie op kantoor aanwezig is en wie op afstand werkt. Dit bevordert een betere afstemming van verwachtingen en verhoogt de efficiëntie van samenwerking.

Flexibiliteit en Werk-Privébalans

Het aangeven van werkuren stelt teamleden in staat om hun beschikbaarheid duidelijk te communiceren en draagt bij aan een betere balans tussen werk en privéleven. Door werkuren aan te geven, kunnen teamleden elkaars werkroutines respecteren en onnodige onderbrekingen voorkomen. Dit bevordert een positieve werkcultuur waarin teamleden zich gesteund voelen en effectief kunnen werken.

Wat staat er vervolgens op de roadmap?

Wekelijks komen nieuwe features via het nieuwe Feedback Portal (UserVoice) in de Microsoft 365 Roadmap. Evoluties en nieuwe aankondigingen kan je steeds raadplegen via: microsoft.com/en-us/microsoft-365.

In deze Microsoft 365 roadmap kan je informatie raadplegen over Microsoft Teams maar ook over: Excel, Microsoft Edge, Forms, OneDrive, Stream, Visio, Whiteboard, etc. Bekijk zeker deze pagina: Microsoft 365 Roadmap | Microsoft 365.

Microsoft 365 Roadmap Teams
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x