Vereenvoudig je IT-organisatie

Vereenvoudig je IT-organisatie

Een opiniestuk gebracht om de complexiteit uit amper wenbare organisaties te krijgen. Want je kan niet verder, als je niet wil veranderen. Je kan niet vereenvoudigen, als je niet beslist dat dit een strategische doelstelling is.

“We gaan niet naar het nieuwe tijdperk met consensus!” Jef S.

In een perfecte wereld gaan IT-vereenvoudiging en digitale transformatie hand in hand. Vereenvoudiging van IT helpt een digitale transformatie slagen

 • Het is veel eenvoudiger om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen in een ‘eenvoudig’ IT-landschap – met een beperkt aantal applicaties, softwarepakketten en technologieën – dan in een complex digitaal landschap.
 • Tegelijkertijd biedt een digitale transformatie kansen om IT te vereenvoudigen en stelt het ook de IT manager en management in staat om te dit te onderstrepen. Opportuniteit, toch?

Een performante IT/service organisatie zou zich niet moeten bezighouden met technische implementatie

 • Te vaak bekijken we IT-implementaties door een technische bril. We willen vaak dat de problemen gedragen worden door de IT organisatie. We verhogen de druk en creëren een apparaat dat niet meer in staat is om te werken voor de volledige organisatie. Dat achter de feiten aan loopt in plaats van de rol te kunnen opnemen als facilitator. 
 • Standaardisatie. Het IT-Apparaat moet in staat zijn om direct in dialoog te kunnen gaan met de organisatie, om hen te helpen hun doelen te behalen en roadmaps uit te zetten en efficiënt om te gaan met nieuwe vraagstukken.
 • Een performante service organisatie moet via self-service de organisatie voor het grootste deel van de noden kunnen helpen.
 • Een performante service organisatie heeft experten nodig, die in kader van problem-management terug naar de fundamenten kunnen teruggrijpen.

Een modern IT orgaan stelt de organisatie centraal, niet het IT-apparaat

Welkom in 2020! We leven in een tijd waarin organisaties digitaal transformeren. Of je het beu gehoord bent of niet, de nood naar digitaliseren is nog nooit zo hoog geweest als vandaag. Security ‘verbetertrajecten’ komen er ook bij, want blijkbaar slagen veel organisaties er vandaag niet in om uit de handen van ransomware te blijven. Alles wat vandaag nog traditionele IT is, verschuift richting -> modern.

Stop traditioneel beheer. Start modern beheer

Het lijkt cliché dat ‘toestel’ beheer, één asset zo een belangrijke (plus veiligheids) rol speelt in een moderne werkplaats. Het is zo. We werken allemaal op toestellen die niet volledig in een gestructureerd beheer worden gebracht waardoor we enorm veel tijd verliezen! En dit is nog maar het tipje van de sluier. ALS er geen toestellen zijn met inrichting naar data-veiligheid dan is het verloren.. Modern beheer heeft:

 • Strategische insteek
 • Minder complexiteit
 • Ingebouwde automatisering
 • Nieuwe configuraties & beleidspolicies
 • hogere beveiligingsstandaarden (SecurityStandards +Framework)
 • Eenvoudiger implementatiemogelijkheden
 • Self-Service mogelijkheden

Start met cloud oplossingen die diep geïntegreerd zijn in één eco-systeem

 • Bedrijfsdata is het de belangrijkste pijler geworden in een moderne organisatie. Elke organisatie heeft er alle belang bij om één vendor te vinden die alle nodige technologische systemen heeft gebouwd om in te pluggen met de document-data die er vandaag is. 
 • ISO, GDPR (breder security) is de basis/het begin. Geen enkele kleine of middelgrote organisatie heeft zijn data onder controle op dit moment. Microsoft geeft de mogelijkheid om Compliance & Security in te richten vanuit één controle panel. Cross-platform on-premise en in de cloud. Data uit Fileservers, SharePoint, Exchange, OneDrive, Yammer, en noem maar op. Er zijn vandaag genoeg mogelijkheden om alle document data in één dag te verzamelen en 5 dagen later een rapport op te leveren waarin alle bedrijfskritsche gevoeligheden inzichtelijk zijn.
 • Slimme inzichten. Hoe centraler de documentdata in één model zit, hoe meer opties er zijn om er mee te werken, hoe meer standaarden hoe sneller men op de markt kan inspelen en integreren met andere rijke technologieen, zodat het pas echt interessant kan worden.

Blogs over modern beheer

Start met Modern Beheer met Intune of EndPoint Manager
60% van securityrisico’s is het gevolg van een gecompromitteerd endpoint
Micrososoft 365 implementatie in meerdere tenants uit 1 AD omgeving
70 blogs over Microsoft Teams!

Jasper

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen binnen Office 365, Microsoft Teams, etc... Veel leesplezier!

Geef een reactie