365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Dit zijn de beste features en functies van Microsoft 365 voor je digitale werkplaats

Dit artikel biedt inzichten in het opzetten van een moderne digitale werkruimte met behulp van functies beschikbaar in Microsoft 365 E3 of E5.

Verder zullen we specifieke thema’s van Microsoft 365 onderzoeken, om de unieke waarde die ze toevoegen aan je digitale werkplek beter te begrijpen.

Het ultieme doel is om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke omgeving te creëren met Microsoft 365, die gebruikers faciliteert in het efficiënt samenwerken en communiceren.

Inleiding

 • Digitale transformatie is een cruciaal initiatief voor elk bedrijf in deze hedendaagse, sterk verbonden wereld. Microsoft 365 fungeert als een krachtige bondgenoot om deze digitale transformatie soepel en efficiënt te laten verlopen.
 • Een van de belangrijkste doelstellingen is het vergroten van de flexibiliteit van de organisatie, zodat deze sneller en effectiever kan reageren op veranderingen in de bedrijfsomgeving.
 • Een andere essentiële pijler is het mogelijk maken van samenwerking tussen verschillende soorten werknemers – van informatiewerkers tot eerstelijnswerkers. Ongeacht hun rol, biedt Microsoft 365 een platform dat hun gezamenlijke inspanningen ondersteunt.
 • Bovendien is Microsoft 365 ontworpen om verschillende werkstijlen te ondersteunen. Of je nu te maken hebt met millennials, Gen Z, Gen X, of babyboomers, er is een oplossing op maat voor elke generatie.
 • Betere inzichten zijn een andere grote belofte van Microsoft 365. Met realtime rapportagefuncties kan je bedrijf beter geïnformeerde beslissingen nemen.
 • Tegenwoordig is mobiliteit van groot belang, en Microsoft 365 maakt het gemakkelijk om vanaf elke locatie te werken. Wist je dat 98% van de informatiewerkers wekelijks communiceert met iemand anders op het werk?
 • Ten slotte draagt Microsoft 365 bij aan de verbetering van beveiliging en naleving. In een wereld waarin dataverlies en non-compliance ernstige gevolgen kunnen hebben, biedt Microsoft 365 robuuste oplossingen voor gegevensbeheer en -bescherming. Vertrouw op Microsoft 365 om je digitale transformatie te begeleiden!

Microsoft 365 E3 of Microsoft 365 E5?

Office 365 – Dit is de standaard set aan applicaties die elke organisatie gebruikt

 • Alle bedrijven hebben een bepaalde vorm van e-mail- en kalenderbeheer nodig. De verschuiving naar Exchange Online is hierbij een bewezen en betrouwbare standaard.
 • Telefonie, spraakcommunicatie, videovergaderingen – ze vinden nu allemaal plaats op Microsoft Teams. Met meer dan 500.000 organisaties die het wereldwijd gebruiken, heeft Microsoft Teams zichzelf gevestigd als de nieuwe geaccepteerde standaard voor samenwerking.
 • Office ProPlus is ook een essentieel onderdeel van de meeste organisaties, met Word, Excel en PowerPoint als de hoekstenen van de documentcreatie en -presentatie.
 • Tools zoals Planner, Yammer, OneDrive en SharePoint hebben eveneens hun waarde bewezen, en bieden extra functies en mogelijkheden om bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en te verbeteren.

Office 365 – geavanceerde opties

 • ‘Ingebouwde’ Analytics is een van de vele waardevolle kenmerken van Microsoft 365. Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel services er standaard, gratis en direct uit de doos beschikbaar zijn? Deze services worden geleverd met ingebouwde dashboards, waardoor maatwerk overbodig is.
 • De analyse van de werkplek is een belangrijk onderdeel hiervan. Deze functie maakt het mogelijk om de vooruitgang van je transformatiedoelstellingen te meten en de effectiviteit van je veranderingsinspanningen te evalueren.
 • Met deze tools kan je de uren bijhouden die aan vergaderingen worden besteed, inefficiënte processen ontdekken en hindernissen voor innovatie identificeren. Je kunt zelfs invloedrijke personen identificeren, zowel positief als negatief, waardoor je gericht kunt sturen op innovatie. Het doel is niet alleen om te meten, maar ook om te verbeteren en te innoveren waar mogelijk.
 • MyAnalytics is een tool die niet is ontworpen om de activiteiten van mensen te controleren, maar om inzicht te geven in de efficiëntie van je organisatie. Medewerkers binnen je organisatie krijgen de kans om hun eigen werkgewoonten te ontdekken en te verbeteren, dankzij de waardevolle inzichten die MyAnalytics biedt.
 • Het doel is niet om medewerkers te vervangen, maar om ze te helpen zich te concentreren op taken die van groter belang zijn. MyAnalytics ondersteunt de menselijke en intellectuele aspecten van werk door routinematige taken te automatiseren en werknemers de tijd en ruimte te geven om zich op hun kerntaken te concentreren.

Enterprise Mobility + Security (EM+S)

 • Beveiliging en naleving: Er zijn nog steeds te veel organisaties die niet volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden die Microsoft 365 biedt op dit gebied.
 • Het beheer blijft binnen de organisatie, of je nu op locatie (on-premise) werkt of gebruik maakt van de Cloud.
 • Je hebt de mogelijkheid om te identificeren waar documenten zich bevinden en te handelen op basis van de behoeften die zich voordoen. Dit stelt je in staat om de controle te behouden en proactief te handelen om de integriteit en veiligheid van je gegevens te waarborgen.
 • Identiteits- en toegangsbeheer: Door het gebruik van vereenvoudigd identiteitsbeheer kun je gemakkelijker veiligheidsprotocollen implementeren. Hierbij kunnen gebruikers hun eigen wachtwoord resetten en meer – allemaal zonder directe tussenkomst van IT. Dit is de kracht van Zero-IT.
 • In de huidige context is identiteitsbeheer een enorm belastende taak voor veel IT-afdelingen.
 • Beheerde Mobiele Productiviteit: Autopilot kan worden gebruikt om nieuwe apparaten uit te rollen, wat op zijn beurt de productiviteit verbetert.
 • Door volledige controle over Windows 11-apparaten en mobiele apparaten te handhaven, kun je de kosten van de helpdesk verminderen! Het is belangrijk om niet te vergeten dat mobiele apparaten vaak over het hoofd worden gezien, terwijl ze in feite de grootste aanvalsoppervlakken vormen. Het verhogen van de veiligheid en het beheer van deze apparaten moet een prioriteit zijn.
 • Identity driven Security: Vanwege het gebruik van een single-identity in Azure. Of hybride gesynchroniseerd door uw lokale Active Directory-servicesorganisaties kan Microsoft 365 automatisch handelen wanneer dat nodig is.
 • Geef de gebruikers de mogelijkheid om zo veel mogelijk nodige acties zelf te doen.
 • Information Protection: Dit laat toe om documenten automatisch een classificatie en een berscherm-label te geven.
 • Start eenvoudig met enkele labels. niet automatisch assigneren!
 • Eenmaal iedereen binnen de organisatie de overgang naar deze nieuwe werkwijze heeft gemaakt en volledig begrijpt hoe de technologie functioneert, kunnen vertrouwelijke bestanden automatisch van tags worden voorzien en worden beveiligd. Dit betekent dat ze niet extern kunnen worden gedeeld of toegankelijk zijn voor derden zonder de nodige toestemming. De veiligheid en integriteit van vertrouwelijke gegevens zijn op deze manier gewaarborgd.
 • Advanced Threat Protection: De meeste rapporten zijn ingebouwd en standaard geintegreerd in Microsoft 365 E5. ATP geeft de mogelijk om malware tegen te houden zoals Office 365 ATP. Maar ook Windows Defender ATP & Azure ATP behoort tot de mogelijkheden.
 • Deze ATP rapporten geven inzichten en een reflectie van de noden of investeringsgebieden. Van Windows update tot ransomware bescherming.

Windows 11 Enterprise – gemaakt voor moderne IT

 • Windows 10: Dit besturingssysteem vormt helaas vaak een zwakke schakel binnen organisaties, voornamelijk doordat het correct beheren en implementeren van patches niet altijd goed begrepen of uitgevoerd wordt. Het inrichten van een robuust patch-beheersysteem is essentieel, maar het voortdurend controleren en aanpassen ervan is nog crucialer.
 • Microsoft Windows 10: Met inmiddels tien versies, beginnend bij versie 1507 uit 2015, en vervolgens 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903 en 1909, heeft Windows 10 een breed scala aan ontwikkelingsstadia doorgemaakt. Het is belangrijk op te merken dat de vroege versies inmiddels hun end-of-life status hebben bereikt en helaas nog steeds op grote schaal worden gebruikt.
 • Microsoft Windows 11 Enterprise: Deze versie is ontworpen voor continue verbetering en moet worden geïmplementeerd in een servicegericht model dat automatische updates, roll-outs, implementaties, patching, updates en selfservice softwareaanvragen bevat.
 • Het gaat hier niet om traditionele benaderingen zoals imaging en handmatige updates.
 • Dankzij intelligente inzichten kun je de processen nauwlettend in de gaten houden en zo een volledige controle over het systeem bereiken.
 • Desktop Analytics: Nieuw voor organisaties die traditioneel hun IT-park imagen. Dit is een belangrijke pijler om mee rekening te houden om ervoor te zorgen dat update management op een slimme manier zal gebeuren. Met aanbevelingen, analyses en data inzichten.
 • Het is ondoenbaar geworden om golden-images te maken in een steeds veranderende wereld van software, versies, etc..
 • PowerBI Integratie: Door het rijke Eco-systeem binnen Microsoft 365 kan alles gemeten worden. Dit onderstaand rapport is standaard zonder enige manipulatie met Power-bi.
 • Cloud App Security: Geeft de mogelijkheid om de hele Microsoft 365 stack aan elkaar te lijmen. Van Office 365 inzichten tot OneDrive, SharePoint maar ook Teams. Van Windows Defender ATP tot ATP sensoren op je domeincontrollers. één eenvoudig overzicht. waar je exact ziet wat er gebeurd op je omgeving.
 • Volledig automatische afhandeling van alerts. Krijg je een alert binnen in Cloud App Security dan kan je automatisch handelen. Bijvoorbeeld: Je CEO logt ineens in in China. Blokkeer account. Maak een ticket in je ticket-tool. Plan een engineer voor high-attention contact met identiteitscontrole.

Lees ook: In 15 stappen naar een digitale werkplaats met Microsoft 365 E3 of E5

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x