Wat is er nieuw in Microsoft Teams voor onderwijs | mei 2021

Wat is er nieuw in Microsoft Teams voor onderwijs | mei 2021

Microsoft kondigde op 28 mei de 10 meest belangrijke nieuwtjes van Microsoft Teams voor scholen en onderwijsinstellingen aan. Loop even mee.

 1. Personaliseer leren voor elke student
 2. Maak Opdrachten boeiender en leuker… en ook makkelijker voor jou!
 3. Begrijp de betrokkenheid en het emotionele welzijn van leerlingen met Education Insights
 4. Help leerlingen veilig te blijven met meer opties voor chatten en vergaderingen in Teams
 5. Creëer betere ervaringen voor grote vergaderingen en webinars
 6. Moedig deelname aan de klas en een verbeterde presentatorervaring aan
 7. Meer vergaderinstellingen op de Mac en manieren om je lesgroep te zien in Edge en Chrome
 8. Bredere manieren om als team te verbinden en samen te werken
 9. Creëer boeiende, interactieve lessen met Whiteboard.chat en eCareVault in Teams
 10. Nieuwe Teams-bronnen voor trainingen

1. Personaliseer leren voor elke student

Honderden onderwijzers hebben de uitdagingen en het belang van vloeiend lezen met Microsoft gedeeld. Na samenwerking met leesexperts en testen met docenten, is Microsoft verheugd om een nieuwe leertool met de naam Reading Progress te delen.

Of docenten nu beginnende lezers helpen om zelfvertrouwen op te bouwen of Engels als vreemde taal, Reading Progress stelt lezers in staat om hun vaardigheden te oefenen in een veilige, studentgerichte omgeving.

Vloeiendheidsgegevens van leesvoortgang worden verzameld in Insights om docenten te ondersteunen bij het nemen van op feiten gebaseerde actie voor geletterdheid in hun klaslokalen. Reading Progress is vanaf augustus gratis en beschikbaar in Teams. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

2. Maak Opdrachten boeiender, makkelijker en leuker…

Blijf op de hoogte van inleverdatums en schoolwerk door agendasynchronisatie in te schakelen voor Teams-opdrachten. Docenten kunnen deze instelling gebruiken voor individuele opdrachten of voor alle opdrachten voor de hele klas.

Eenmaal ingeschakeld in Opdrachtinstellingen, voegt de kalenderfunctie een item toe op de inleverdatum en -tijd voor die opdracht in Teams- en Outlook-agenda’s voor zowel docenten als studenten. Zo zie je alles op één plek, eindelijk!

3. Begrijp de betrokkenheid en het emotionele welzijn van leerlingen met Education Insights

Reflect app, met vragen over nieuwe doelen en intenties (voor einde semester of schooljaar)
Reflect is een inchecktool die docenten kunnen gebruiken om gesprekken over sociaal-emotioneel leren te openen of gewoon de huidige stand van hun klas te meten.

Nu kun je inzicht krijgen in doelen en intenties voor het volgende schooljaar, kwartaal, trimester of semester met nieuwe Reflect-vragen.

Via Education Insights kunnen docenten zien hoe studenten in de loop van de tijd reageren op check-ins, inclusief nu toegevoegde kleuren voor het digitale activiteitenrapport wanneer je de activiteit filtert op ‘Reflect’.

Deze kunnen docenten helpen om groeigebieden te identificeren en extra ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Lees meer over Reflect en Insights.

4. Help leerlingen veilig te blijven met meer opties voor chatten en vergaderingen in Teams

Bewaakte chat (Supervised chat)
Chatberichten kunnen een essentieel hulpmiddel zijn voor een-op-een-opvolging tussen docenten en studenten of voor groepssamenwerking tussen studenten, maar veel mensen maken zich zorgen over ongepast gebruik van chat zodra deze beschikbaar is voor studenten.

Met chatten onder toezicht kunnen aangewezen docenten chats starten met studenten en kunnen studenten geen nieuwe chats starten, tenzij er een geschikte docent aanwezig is. Als chattoezicht is ingeschakeld, mogen supervisors geen chats verlaten en mogen andere deelnemers ze niet verwijderen, zodat chats waarbij studenten betrokken zijn, correct worden gecontroleerd. Dit betekent dat studenten veilige chatgesprekken kunnen voeren en dat scholen chat op verschillende niveaus kunnen inschakelen voor studenten, docenten en personeel. Kom meer te weten. Bron: Use supervised chats – Microsoft Teams | Microsoft Docs

Video uitschakelen voor een leerling of de hele klas
Video uitschakelen stelt een organisator van een vergadering in staat de video van een individuele of alle deelnemers uit te schakelen. Als veiligheidsvoorziening voor vergaderingen kan het uitschakelen van video docenten helpen bij het omgaan met ongewenste onderbrekingen in de les. Net als bij hard dempen, kunnen deelnemers die hun video eenmaal hebben uitgeschakeld, de organisator niet overschrijven en hun video weer inschakelen. U kunt ervoor kiezen om de camera’s van alle studenten uit te schakelen door vóór de vergadering Camera inschakelen voor deelnemers op Uit te zetten op de webpagina Vergaderopties. Zodra deze nieuwe instelling is uitgeschakeld, kunt u deze ook tijdens de vergadering ongedaan maken, zodat alle deelnemers hun camera kunnen inschakelen. Ten slotte kun je de camera ook in- of uitschakelen voor individuele deelnemers. Houd er rekening mee dat deze instellingen niet automatisch de camera van deelnemers inschakelen en ook niet van invloed zijn op presentatoren en organisatoren van vergaderingen. Kom meer te weten. Camera van deelnemers uitschakelen in Teams-vergaderingen (video)

5. Creëer betere ervaringen voor grote vergaderingen en webinars

Houd interactieve vergaderingen en webinars met meer aanwezigen – tot wel 1000 mensen, inclusief chats, opiniepeilingen en live reacties. Als u die limiet overschrijdt, wordt uw vergadering naadloos geschaald om plaats te bieden aan maximaal 10.000 mensen in een alleen-lezen ervaring. Gedurende deze tijd van toegenomen werk op afstand, kunt u tot het einde van dit jaar profiteren van alleen-lezen uitzendingen voor maximaal 20.000 bezoekers. Kom meer te weten.

6. Moedig deelname aan de klas en een verbeterde presentatorervaring aan

Updates voor brainstormruimten, inclusief timer, deelnemersbehoud en hertoewijzing van ruimten

 • Organisatoren van vergaderingen kunnen nu een timer instellen voor brainstormruimten vanuit de Breakoutruimte-instellingen. Zodra de timer is verstreken, worden kamers automatisch gesloten en keren de studenten terug naar de hoofdvergadering.
 • We weten dat veel klaslokalen keer op keer in dezelfde groepsconfiguraties werken, dus het is nu mogelijk om groepen op te zetten en ze vervolgens opnieuw te gebruiken voor toekomstige breakoutroomsessies, wat u tijd bespaart tijdens een drukke dag van lesgeven en leren.
 • Het is nu eenvoudiger om uw vergaderingen met studenten te beheren en elke student naar de juiste brainstormruimte te krijgen. Organisatoren kunnen deelnemers opnieuw toewijzen aan ruimten, of ze nu open of gesloten zijn, zodat je studenten kunt verplaatsen zonder eerst ruimten te sluiten.

Verbeterde ervaring voor het delen van inhoud in een vergadering

7. Meer vergaderinstellingen op de Mac en manieren om je lesgroep te zien in Edge en Chrome

Inclusief computergeluid bij delen op Mac
Mac-desktopgebruikers kunnen nu audio opnemen wanneer ze hun bureaublad of venster delen tijdens een Teams-vergadering. Hoera! Dit is geweldig bij het delen van een video met voice-over en muziek. Hiermee kan iedereen tegelijkertijd kijken zonder echo’s of synchronisatieproblemen. U vindt deze instelling in de inhoud delen. Kom meer te weten.

Bekijk meer video’s van deelnemers wanneer je deelneemt aan een les in Edge- en Chrome-browsers
Wanneer u nu deelneemt aan een les in Edge- en Chrome-browsers, kunnen gebruikers ervoor kiezen om deelnemers te zien in een 2×2 galerijweergave, Samenmodus of Grote galerij. Met de mogelijkheid om tot 49 deelnemers op één scherm te zien, kunt u uw virtuele klaservaring verbeteren en deelnemers helpen zich dichter bij elkaar te voelen, zelfs als u niet bij elkaar bent.

Op AI gebaseerde ruisonderdrukking voor Mac-gebruikers
In november lanceerden we op AI gebaseerde ruisonderdrukking voor Windows. Nu breiden we deze functie uit voor Mac-gebruikers. De realtime AI-ruisonderdrukkingsfunctie verwijdert automatisch ongewenste achtergrondgeluiden tijdens uw vergaderingen. Uw audiofeed wordt geanalyseerd om de ruis weg te filteren en alleen het spraaksignaal vast te houden. Je kunt ook bepalen hoeveel ruisonderdrukking je wilt, inclusief een hoge instelling om meer achtergrondgeluid te onderdrukken. Deze functie is nu beschikbaar voor alle Mac-gebruikers, behalve apparaten met een M1 ARM-processor. Kom meer te weten.

8. Bredere manieren om als team te verbinden en samen te werken

Chat met maximaal 250 deelnemers in meerdere organisaties in één enkele chat. Zo kun je eenvoudig een praatje maken met externe partners, net zoals met iemand binnen de organisatie. Externe groepschat breidt de bestaande mogelijkheid voor Teams-gebruikers uit om te zoeken, deel te nemen aan 1:1 chat, te bellen en vergaderingen op te zetten met externe Teams-gebruikers in federatieve organisaties. Meer informatie over het beheren van externe toegang.

9. Creëer boeiende, interactieve lessen met Whiteboard.chat en eCareVault in Teams

Whiteboard.chat
Whiteboard.chat is een allesomvattend digitaal notitieboek om boeiende en interactieve lessen voor studenten te creëren met behulp van de grootste bibliotheek van gedigitaliseerde wiskunde, wetenschap en taalmanipulaties en actieve widgets. De studenten krijgen een kopie van het schrift van de docent, waar ze zelfstandig aan werken. De docent kan in realtime of asynchroon de notitieblokken van alle leerlingen observeren. Ze kunnen ook meedoen en persoonlijke feedback geven. Whiteboard.chat maakt toegang tot leermiddelen billijk voor studenten, ongeacht wie ze zijn en waar ze zijn. Kom meer te weten.

eCareVault
Gezien de groeiende behoefte om studenten met geestelijke gezondheid en leerbehoeften te ondersteunen, stelt Safe Spaces by eCare Vault u in staat een kant-en-klare HIPAA- en FERPA-compatibele werkruimte voor samenwerking te gebruiken als een speciaal forum om ondersteunende diensten te coördineren en sociaal-emotioneel leren te stimuleren voor studenten rechtstreeks van Microsoft Teams. Met Safe Spaces kun je incheckformulieren verzenden om het welzijn van studenten te bewaken, tijdgevoelige samenwerking stimuleren met veilig delen van bestanden en communicatie in meerdere richtingen, en samenwerking uitbreiden naar de gemeenschap met gestroomlijnd verwijzingsbeheer en externe uitnodigingen om gemeenschapsbureaus op te nemen en ouders voor de hele kinderopvang. Wilt u deze mogelijkheden benutten voor uw school? Begin vandaag nog met het ondersteunen van uw leerlingen met Safe Spaces en neem contact met Microsoft op voor een speciale eindeschoolse aanbieding of bezoek onze AppSource-pagina om de applicatie te downloaden in uw Teams-omgeving.

10. Nieuwe Teams-bronnen voor trainingen

praktijken voor hybride leren
Sluit je bij Microsoft aan en bereid je voor op het schooljaar met Microsoft Teams. Experts van Microsoft Teams for Education delen veelvoorkomende scenario’s, use cases en beantwoorden uw vragen live. Onderwerpen zijn onder meer nieuwe updates voor Microsoft Teams, LMS-integratie, Skilling & Learning-apps, het stimuleren van studentenbetrokkenheid en meer!

Andere trainingen en bronnen:
Vind gratis professionele ontwikkelingstraining over teams, blended learning en nog veel, veel meer. Bekijk de pagina Online virtueel afstuderen voor meer bronnen en informatie.

Join Microsoft and sign up at –> https://aka.ms/TeamsEduEvent

Andere onderwijstips?

Wat is er nieuw in Microsoft Teams voor onderwijs | Februari 2021
Office 365 in het onderwijs – Een klas inrichten – Startersgids
20 updates voor Microsoft-teams voor het onderwijs, waaronder 7×7 video en Breakout Rooms
Opdrachten maken en insturen in Teams – Onderwijs
Gebruikers en groepen beheren in (Azure) Active Directory? – mailbox – aanmaken

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook andere door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie