365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

⚡ Wat is Microsoft PowerAutomate?

Microsoft PowerAutomate is een cloudgebaseerd platform waarmee je automatiseringsregels en -workflows kunt maken. Deze regels en workflows kunnen worden gebruikt om taken en processen te automatiseren, wat kan leiden tot een hogere productiviteit en efficiëntie.

Met Microsoft PowerAutomate kun je bijvoorbeeld automatisering regels maken die ervoor zorgen dat bepaalde taken automatisch worden uitgevoerd wanneer bepaalde voorwaarden worden vervuld. Bijvoorbeeld, je kunt een regel maken die ervoor zorgt dat een e-mail wordt verzonden wanneer een bepaalde cel in een Excel-werkblad bepaalde gegevens bevat.

PowerAutomate kan ook worden gebruikt om workflows te maken, wat betekent dat je een reeks aaneengeschakelde taken kunt automatiseren. Bijvoorbeeld, je kunt een workflow maken die ervoor zorgt dat wanneer een bepaalde taak is voltooid, de volgende taak automatisch wordt gestart.

Verminder terugkerende handmatige taken:

  • Raak nooit meer een belangrijke presentatie of een afbeelding kwijt.
  • Sla automatisch een kopie van e-mailbijlagen op in je OneDrive.
  • Ontvangt een update wanneer iemand een SharePoint-documentbibliotheek update.
  • Bewaar tracking van documenten in Excel Online.

Andere productiviteits flows

  1. Open de productiviteitspagina.

Foto’s uploaden naar SharePoint

  • Een van de meestgebruikte flows is foto’s uploaden naar SharePoint.
  • Gebruik onderstaande knop om eenvoudig en rechtstreeks vanaf een mobiel apparaat afbeeldingen op SharePoint te plaatsen.

Samenvatting

Het Power Platform is een suite van tools die gebruikers in staat stellen om snel en gemakkelijk aangepaste oplossingen te bouwen voor hun specifieke behoeften. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden, van het maken van dashboards en rapporten tot het automatiseren van processen en het integreren van verschillende systemen. Het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel technische als niet-technische gebruikers en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Bovendien biedt het platform een aantal krachtige integraties met andere Microsoft-producten, wat het nog aantrekkelijker maakt voor organisaties die al gebruikmaken van deze producten. In het kort, het Power Platform biedt een flexibele, krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het bouwen van aangepaste oplossingen die aan de behoeften van een organisatie voldoen.

Tagged: , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x