365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Geen wachtwoord meer nodig voor alle Microsoft accounts voor consumenten – Passwordless

Wachtwoord verwijderen in je Microsoft Account

Vanaf vandaag kan je het wachtwoord volledig uit je Microsoft-account verwijderen. Gebruik de Microsoft Authenticator-app, Windows Hello, een beveiligingssleutel of een verificatiecode die naar je telefoon of e-mail is verzonden om u aan te melden bij uw favoriete apps en services, zoals Microsoft Outlook, Microsoft OneDrive, Microsoft Family Safety en meer.

Gebruik vandaag nog Microsoft diensten “zonder wachtwoord” met een paar snelle klikken:

Zorg er eerst voor dat je de Microsoft Authenticator-app hebt geïnstalleerd en gekoppeld aan je persoonlijke Microsoft-account.

Ga vervolgens naar uw Microsoft-account via: https://account.microsoft.com, log in en kies Geavanceerde beveiligingsopties. Onder Extra beveiligingsopties ziet u Wachtwoordloos account. Selecteer Inschakelen.

Volg ten slotte de aanwijzingen op het scherm en keur vervolgens de melding van uw Authenticator-app goed. Als je eenmaal hebt goedgekeurd, ben je vrij van je wachtwoord!

Als u besluit dat u liever een wachtwoord gebruikt, kunt u dit altijd weer toevoegen aan uw account. Maar ik hoop dat je het zonder wachtwoord eens zult proberen – ik denk niet dat je terug wilt gaan.

Druk op goedkeuren.

Passwordless voor Microsoft 365 en Microsoft Azure

Microsoft brengt voortdurend nieuwe mogelijkheden naar haar klanten. Naast het ontwikkelen van nieuwe en veiligere manieren om in te loggen zonder wachtwoord, begint binnenkort het ontwikkelingswerk dat nodig is om wachtwoorden voor Azure AD-accounts te elimineren.

Beheerders kunnen kiezen of wachtwoorden vereist, toegestaan of gewoon niet bestaan voor een reeks gebruikers. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om geen wachtwoord in te stellen bij het aanmaken van een account of om hun wachtwoord van een bestaand account te verwijderen.

Het wachtwoord volledig verwijderen kan nog niet in Microsoft 365 of Azure AD. Wel kan je MFA inschakelen en Passwordless authentication via deze blog.

Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x