365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Hoe winget installeren en gebruiken in Windows 10 of Windows 11?

WinGet is een pakketbeheerder voor Windows die is ontwikkeld door Microsoft. Het is een hulpmiddel dat is bedoeld om het installeren en beheren van software op Windows-systemen te vereenvoudigen. Met WinGet kun je op een gemakkelijke manier nieuwe software installeren of updates van bestaande software downloaden en installeren.

WinGet maakt gebruik van een command-line interface en biedt een reeks opdrachten die je kunt gebruiken om software te zoeken, te installeren, te verwijderen en te beheren. Je kunt bijvoorbeeld opdrachten gebruiken om een lijst te bekijken van alle beschikbare softwarepakketten, om specifieke pakketten te zoeken of om updates van bestaande pakketten te downloaden en te installeren.

WinGet is vooral handig voor het beheren van software op grote schaal, zoals in een professionele omgeving of in een netwerk van meerdere computers. Het kan ook handig zijn voor individuele gebruikers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om software te installeren of te beheren op hun Windows-systeem.

Package managers zijn het meest gebruikt binnen Linux. In plaats van een softwareoplossingen op het internet te zoeken, is het mogelijk om via Winget sneller de juiste software te vinden en te installeren op een client. Net zoals als Chocolatey heeft Winget de opportuniteit om alle software op een niet-grafische manier aan te bieden. De uitdaging blijft om elk software pakket in het repository te brengen.

Misschien een kans voor Microsoft om altijd up-to-date software aan te bieden.

Winget installeren in Windows 11

Winget is geïnstalleerd in Windows 11 en kan out-of-the-box gebruikt worden in elke versie.

Software installeren via Winget

In Winget kan je net zoals in Chocolatey software installeren via commandpromt. Het grote voordeel hier is dat je Winget kan combineren met Microsoft Endpoint manager, Intune.

Software opzoeken via Winget

Het is mogelijk om in het repository van Winget software op te zoeken. zoals in dit voorbeeld:

Winget search vlc

Software installeren via Winget?

Winget install "VLC media player"

Bekijk welke software geïnstalleerd is via Winget

Winget list
Tagged:
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x