365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Microsoft Teams 2.0 zal grote prestatieverbeteringen brengen

Teams vormt de ruggengraat van het moderne communicatieplatform van Microsoft en is het middelpunt van productiviteit binnen de Microsoft 365-suite. Een van de problemen met de teams-applicatie, zoals die nu bestaat, is dat deze veel geheugen gebruikt waardoor je computer vertraagd.

Met Windows 11 werd aangekondigd dat er een nieuwe Teams-consumentenervaring in het besturingssysteem zit. Microsoft brengt dus grote veranderingen aan in de onderliggende componenten van de applicatie om de prestaties te verbeteren — geïntegreerd in Windows 11.

Rish Tandon, de CVP Engineering voor Microsoft Teams, plaatste op Twitter dat zijn team een grote stap zet om de architectuur van het platform bij te werken. De app gaat weg van Electron naar Edge Webview2 en die Angular is verdwenen en de app draait nu 100% op React.js. 

Zoals Tandon opmerkt, zullen de wijzigingen die Microsoft heeft aangebracht in Teams 2.0, zoals hij het noemt, de helft van het werkgeheugen in beslag nemen in vergelijking met versie 1.0. Dat is een belangrijke verandering voor Teams en zou de prestaties moeten helpen verbeteren. 

Wanneer iedereen zal geupdate worden naar “Teams 2.0” is nog niet exact geweten. De eerste verandering van Microsoft zal zijn wanneer Windows 11 wordt uitgerold. 

Andere Microsoft Teams tips

Gastteam maken en het algemeen kanaal beperken in gebruik – Teams
Hoe in een Microsoft Teams meeting reacties in- en uitschakelen?
Februari 2021 — blokkeer downloaden van opnames in vergaderingen met Microsoft Teams
Office 365 in het onderwijs – Een klas inrichten – Startersgids
Public developer preview voor Microsoft Teams activeren in iOS of Android

Tagged: ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x