Nieuwe Teams vergaderingservaring inschakelen voor together mode

Nieuwe Teams vergaderingservaring inschakelen voor together mode

Chatten in een apart venster kon je alvast gebruiken via deze instructies. Sinds kort is het ook mogelijk om de nieuwe vergaderingservaring in te schakelen.

1. Open Microsoft Teams

2. Druk op instellingen

3. Verander de onderstaande instelling

Nieuwe vergaderingservaring inschakelen (nieuwe vergaderingen en oproepen worden in afzonderlijke vensters geopend. Vereist opnieuw starten van Teams.)

Vanaf nu kan je

Together mode inschakelen wanneer je in een vergadering zit met andere personen. De together mode schakel je in door te klikken op: Instellingen – Together mode

Als je een gesprek hebt kan je nog steeds in de Teams client werken

Meerdere sessie eindelijk..

Wat er is inbegrepen

Wanneer u de nieuwe ervaring hebt ingeschakeld en teams opnieuw start, is het grootste wat u waarschijnlijk vindt dat alle oproepen en vergaderingen worden weergegeven in een apart venster, los van het venster hoofd teams. Zo kunt u gemakkelijker schakelen tussen de vergadering of het gesprek en het hoofdvenster van teams. Hier ziet u nog wat u ziet:

  • De besturingselementen voor vergaderingen en oproepen bevinden zich boven in het Vergader venster of het gespreksvenster, in plaats van onder. Ze zijn er een dok voor, zodat u er altijd toegang toe kunt krijgen (zonder de muis te jiggling) en ze geen deel uitmaakt van de inhoud en videobeelden die worden gedeeld.
  • In de weergave grote galerie kunt u maximaal 49 videostreams in één keer zien. Deze weergave is beschikbaar wanneer er 10 of meer deelnemers zijn die video delen. Als u wilt overschakelen naar de grote galerie, gaat u naar meer opties (…) in de besturingselementen voor vergaderingen > grote galerie.
  • De modus samen werken biedt u de mogelijkheid net alsof u zich in dezelfde gedeelde ruimte bevindt als iedereen in de vergadering. Het staat in hetzelfde menu als de grote galerie, net eronder.
  • Notulen van vergaderingen worden nu rechtstreeks op het tabblad notulen van vergaderingen in het venster hoofd teams van de vergadering gemaakt. Als u vanuit het venster van de vergadering notities wilt openen of maken, selecteert u meer opties (…) > notulen weergeven en ziet u het deelvenster met de bovenkant. In het deelvenster ziet u de knop notities maken waarmee u het tabblad notulen van vergaderingen kunt zien.
  • De focus modus is beschikbaar wanneer er inhoud wordt gedeeld. Als u de aandacht wilt vestigen op inhoud, zonder afleiding van het bekijken van video-feeds, is de focus modus voor u. Deze is beschikbaar in de besturingselementen voor vergaderingen onder meer opties (…) > focus modus.
  • Actuele ondertitels bevinden zich in het midden van het vergaderings scherm, in plaats van aan de linkerkant, voor betere leesbaarheid. (Alleen Engelstalig)

Houd er rekening mee dat de grote en de modus voor samenwerking geleidelijk in de komende weken wordt doorgevoerd. Als u ze niet meteen ziet, controleert u later opnieuw. 

Lees ook

Chatten in een apart venster met Microsoft Teams
Maak van elke vergadering automatisch een Microsoft Teams vergadering!
Together mode in Microsoft Teams – “Altijd samen vanop afstand”
Een goedkeuringsflow maken binnen SharePoint of Teams
Meldingen van Microsoft Teams aanpassen

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie hieronder!

Geef een reactie