Secure Score voor Microsoft Azure activeren en gebruiken

Secure Score voor Microsoft Azure activeren en gebruiken

Vorige maand bracht ik het artikel ‘starten met Secure Score in Office 365‘. In dit artikel heb ik topics besproken zoals Attack-simulator (Aanvalssimulator), Azure AD Security Defaults, Microsoft Secure Score enzovoort. Ook binnen Microsoft Azure is er een Security Center met Secure Score. Hieronder een high-level overzicht van deze oplossing.

Microsoft Azure Security Center

  • Het Microsoft Azure Security Center heeft een Policy & Compliance rubriek waaronder de ‘nieuwe’ Secure Score.

Een voorbeeldrapport

Activatie van een veiligheidsaanbeveling

  • Activeer auditing & logging
  • Selecteer ‘snel herstellen’
  • Selecteer je resource groep
  • Activeren

Dit beschrijft hoe eenvoudig het geworden is om Security ‘adviezen’ te begrijpen en te activeren. Helaas zie ik vaak het omgekeerde. Dat deze er staan en er niet veel mee gebeurd. Is het tĆ© eenvoudig?

Het is belangrijk om veilig om te gaan en security features in te schakelen. Vandaag de dag heeft niemand nog de alle expertises om alles te kennen en te kunnen. Vandaag moeten we activeren, zorgen voor een rollback plan. Testen in een demo-omgevingen en daarna in productie brengen. Let’s do it!

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie