365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

SOS! Hoe stel je je iPhone in om noodoproepen te voeren?

Emergency SOS is een functie van Apple’s mobiele apparaten, zoals iPhone en Apple Watch, die kan worden gebruikt in noodsituaties. Als u Emergency SOS inschakelt, kunt u snel en gemakkelijk contact opnemen met hulpdiensten door op een bepaalde knop op uw apparaat te drukken. Dit kan handig zijn in geval van een ongeval, een medische noodsituatie of een andere crisis. Emergency SOS werkt door automatisch een alarm te verzenden naar de dichtstbijzijnde hulpdiensten en uw contactpersonen te bellen, zodat ze op de hoogte zijn van uw situatie. De functie is beschikbaar in verschillende landen en kan worden aangepast naar uw specifieke behoeften.

Wanneer je belt met SOS, belt je iPhone automatisch het lokale alarmnummer. In sommige landen en regio’s moet u mogelijk de service kiezen die u nodig hebt. Op het vasteland van China kunt u bijvoorbeeld kiezen voor politie, brandweer of ambulance.

U kunt ook noodcontacten toevoegen. Nadat een noodoproep is beëindigd, waarschuwt je iPhone je contacten voor noodgevallen met een sms, tenzij je ervoor kiest om te annuleren. Uw iPhone verzendt uw huidige locatie en gedurende een bepaalde periode nadat u de SOS-modus hebt geactiveerd, ontvangen uw contacten voor noodgevallen updates wanneer uw locatie verandert. Bron: Use Emergency SOS on your iPhone – Apple Support

Een noodoproep voeren via je iPhone

iPhone 8 en nieuwer: Druk de zijknop en een van de volumeknoppen totdat de Emergency SOS-schuifregelaar verschijnt. Deze telt af tot 5 met geluid en zal de noodoproep uitvoeren.

Werkt de noodoproep niet? Pas dan via instellingen aan: Call with Side Button.

Hoe kan je noodcontacten toevoegen in iOS?

Wil je noodcontacten toevoegen ga dan op je iPhone naar: Instellingen -> Emergency SOS.

Kies vervolgens de gewenste noodcontacten uit je telefoonlijst.

Alternatief van noodoproepen is de 112-App (België)

De 112 BE applicatie is de officiële app voor de Belgische nooddiensten. Nadat u zich registreert in deze app, kunt u een noodoproep doen voor hulp van een ziekenwagen, de brandweer of de politie. De noodcentrales krijgen dan automatisch een indicatie van uw locatie en wie u bent. Indien het niet mogelijk is om via spraak te communiceren, kan de operator uitzonderlijk ook een chatfunctie activeren.

iOS-App: 112 BE Apple
Android-App: 112 BE Android

Meer informatie: https://www.112.be/nl/app

Lees ook

Hoe kan je het IP-adres van je iPhone, Mac of iPad opzoeken?
Hoe een schermafbeelding of video maken op een Mac, iPad of iPhone?
Hoe Apple iOS 16 Beta versie downloaden en installeren op je iPhone of iPad?

Tagged: ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x