365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Wat is er nieuw in Microsoft Teams – Aankondigingen!

Jaarlijks op Microsoft Ignite worden nieuwe features aangekondigd die Microsoft in de volgende maanden zal uitbrengen. In dit artikel kan je de meest belangrijke nieuwe mogelijkheden ontdekken die binnenkort beschikbaar zullen zijn in teams!

Wat zijn de nieuwe zaken aangekondigd eind 2020

Nieuwe scènes in de Together-modus

De Together-modus geeft een nieuwe invulling aan ontmoetingservaringen om deelnemers te helpen zich dichter bij elkaar te voelen, zelfs als ze niet samen zijn. Met de komst van nieuwe scènes in de Together-modus dit kalenderjaar, kan je je team van een auditorium, een vergaderruimte of een koffiebar brengen. Altij leuk, toch?

Aangepaste lay-outs

Later dit jaar komen aangepaste lay-outs voor een meer dynamische kijkervaring uit. Deze stellen presentatoren in staat om zich aan te passen hoe inhoud wordt weergegeven voor deelnemers tijdens een vergadering. Als een presentator bijvoorbeeld een PowerPoint-dia laat zien, kunnen deelnemers de videofeed van de presentator zien die is getransponeerd naar de voorgrond van de dia die ze tonen. Leuker dan naar een presentatie te kijken zonder spreker!

Breakout rooms

In de brainstormruimten (breakout rooms) die in december beschikbaar zijn, kunnen organisatoren van vergaderingen deelnemers aan de vergadering opsplitsen in kleinere groepen om brainstormsessies of werkgroepdiscussies te vergemakkelijken. Presentatoren kunnen ervoor kiezen om tussen brainstormruimten te springen, mededelingen te doen aan alle brainstormruimten en / of de brainstormruimten te sluiten die vervolgens iedereen weer naar de hoofdvergadering brengen.

Een volledig breakout rooms instructie kan je vinden in het Engels gemaakt door Thiago Beier.

Microsoft Teams - Breakout Rooms - Manage.jpg

Samenvatting van de vergadering

Samenvattingen van vergaderingen helpen teams om op schema te blijven en door te gaan met het werk na een vergadering voor zowel deelnemers als voor degenen die een vergadering niet konden bijwonen.

Dit jaar wordt een samenvatting met een opname, transcriptie, chat, gedeelde bestanden en meer van de vergadering automatisch gedeeld op het tabblad Chat van de vergadering en kan deze worden bekeken op het tabblad Details voor elke vergadering. De samenvatting is ook beschikbaar in de vergadergebeurtenis in uw Outlook-agenda. Nu nog even afwachten of deze alle taken waaronder Nederlands zal bevatten.

meeting recap.png

Webinarregistratie en rapportage

Voor meer gestructureerde vergaderingen, zoals webinars van klanten, kunnen organisatoren van vergaderingen evenementregistratie met geautomatiseerde e-mails gebruiken om het aanwezigheidsbeheer te vergemakkelijken. En na de vergadering kan je een gedetailleerd rapportagedashboard dat inzicht geeft in de betrokkenheid van de aanwezigen bekijken. Deze nieuwe functies zullen naar verwachting tegen het einde van het jaar worden uitgerold. Misschien laat het iets langer op zich wachten, zoals vaak bij nieuwe aankondigingen.

webinarsupport.png

Samenwerkend bellen

Door samen te bellen kunnen klanten een oproepwachtrij koppelen aan een kanaal in Teams. Gebruikers kunnen samenwerken en informatie delen in het kanaal terwijl ze oproepen in de wachtrij beantwoorden. Deze functie is ideaal voor scenario’s zoals een IT-helpdesk of HR-hotline. IT-beheerders kunnen snel wachtrijen koppelen aan specifieke kanalen, en teameigenaren kunnen de instellingen beheren.

calling2.png

Microsoft Teams templates

Teams-sjablonen, nu algemeen beschikbaar, helpen uw team sneller aan de slag te gaan en effectiever te zijn. Kies uit algemene bedrijfsscenario’s, zoals eventmanagement of crisisrespons, en branchespecifieke sjablonen, zoals een ziekenhuisafdeling of een bankfiliaal. Elke sjabloon wordt geleverd met vooraf gedefinieerde kanalen, apps en begeleiding. Beheerders kunnen ook aangepaste sjablonen voor uw organisatie maken, waarmee u teamstructuren kunt standaardiseren, relevante apps kunt onthullen en best practices kunt schalen. Lees meer

TeamsTemplates.gif

SharePoint-startpagina in Teams

De nieuwe thuissite-app brengt de kracht van de SharePoint-thuissite en het intranet van een organisatie rechtstreeks naar Teams om medewerkers een mooie intrede te geven tot het intranet van hun organisatie te bieden, met aanpasbare naamgeving, branding en navigatie op meerdere niveaus naar teams, gemeenschappen en bronnen. Later dit jaar komen de naam en het pictogram van de app overeen met het merk voor de gebruikersorganisatie en kunnen ze worden vastgemaakt aan de app-balk in Teams, waardoor je snel toegang hebt tot zoeken en een gepersonaliseerde weergave van nieuws en belangrijke sites.

sharepoint home site.png

Lees ook andere Microsoft Teams blogs.
Bron: What’s New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2020

Tagged: , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x