Op de beste manier een powerpoint presentatie delen in Microsoft Teams

Op de beste manier een powerpoint presentatie delen in Microsoft Teams

Vaak zie je dat mensen hun scherm delen, de presentatie niet starten en de presentatie in de editor-modus tonen.

Er is maar één manier om je scherm te delen als je een presentatie start. En dat is via de ingebouwde Microsoft Teams presentatiemodus.

Voordelen voor de attendees of gasten is dat ze zelf kunnen doorklikken naar de volgende of vorige slide. Praktisch als mensen soms hun aandacht verliezen bij een presentatie.

Ben je op zoek naar instructies om je scherm te delen?

Je Microsoft Teams presentatie delen via de presentatiemodus

Start je vergadering. Als je niet weet hoe je aan de slag kan met een nieuwe lees dan vlug even deze tip.

Druk op inhoud delen

Selecteer PowerPoint

Selecteer je recent gebruikte PowerPoint presentatie OF klik op Browsen en zoek je presentatie op Microsoft Teams op.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf door de slides te gaan!

Via de bovenstaande 2 pijltjes kunnen deelnemers ← → navigeren door de slides.

Voorkomen dat er in PowerPoint wordt gebladerd Teams?

Je kan voorkomen dat tijdens een presentatie deelnemers niet de mogelijkheid hebben om naar de volgende slide te gaan. Dit kan er voor zorgen dat ze hun aandacht verliezen.

Bekijk ook de video instructies (nederlands)

Of een duidelijke video in het Engels van Kevin Stratvert

Bekijk ook

Je scherm delen in Microsoft Teams – Whiteboard & Presentatie
Een PowerPoint presentatie starten vanaf je telefoon
Sla een bericht op voor later – Microsoft Teams
Rollen in een Microsoft Teams vergadering
Waarom en hoe starten met Microsoft Teams?

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

5 thoughts on “Op de beste manier een powerpoint presentatie delen in Microsoft Teams

 1. Goedemiddag Jasper, als er een presentatie op een beamer wordt gegeven, kan deze dan ook gelijktijdig gedeeld worden in TEAMS?

  1. Hoi Monique! Jazeker. De meest belangrijk tip is dat we altijd denken alsof de beamer een deelnemer is van de vergadering. Dus deze beamer aan een aparte computer aansluiten of werken met software die dit toelaat. Soms kan je je scherm delen met je beamer maar dan is de beste oplossing dupliceren van je beeld.

 2. goedemiddag, ik heb nu een paar keer in MS Teams ervaren dat ik als presentator wel de slideshow modus van mijn powerpoint presentatie zie, maar de deelnemers zien de normale modus. Ook als ik stop met delen en opnieuw deel, dan nog zien de deelnemers niet de slide show. Nadeel is dat geanimeerde slides dan niet werken. Hoe kan ik dit oplossen?
  Dank en groet, Claudia

  1. Hoi Claudia, normaal gezien moeten de deelnemers deze modus kunnen zien als je de PowerPoint zelf aanklikt. Wat je kan doen is testen door je privé account toe te voegen en in een browser inloggen en kijken wat deze “testpersoon” ziet.

 3. Als je een Powerpoint-presentatie deelt via ‘venster’ dan kom je in PowerPoint en zie je de verschillende slides. Ook de andere deelnemers zien dit. Als je dan echter de diavoorstelling start, zien de deelnemers de presentatie niet meer. Ze zien enkel nog een zwart scherm en je cursor (als die beweegt). Ik werk wel maar met 1 scherm.
  Ik veronderstel dus dat het presenteren via ‘venster’ enkel lukt als je 2 schermen hebt als presentator? Of zie ik dit verkeerd?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: