365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

🛰️ Hoe kan je een Active Directory (AD) domein toevoegen – Domains and Trusts

Als je een domein wilt gebruiken en bekend maken op je lokale on-premises Active Directory, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Deze stappen zijn vaak nodig als voorbereiding op een migratie naar Microsoft 365 of Office 365. Door een domein toe te voegen, kun je de UserPrincipalNames instellen die je nodig hebt voor authenticatie in Microsoft 365.

Het toevoegen van een domein aan je Active Directory kan handig zijn voor verschillende redenen. Zo kun je het domein gebruiken om gebruikers te authenticeren binnen je organisatie, of om specifieke instellingen te configureren voor bepaalde gebruikers of groepen. Bovendien kan het domein ook gebruikt worden voor integratie met andere systemen of services, zoals cloud-applicaties of andere on-premises systemen.

Nadat het domein is toegevoegd, kan het op dezelfde manier gebruikt worden zowel on-premises als in de Cloud. Zo kun je profiteren van de voordelen van Microsoft 365 of Office 365, terwijl je tegelijkertijd ook gebruik kunt maken van je lokale IT-omgeving. Door het domein op de juiste manier toe te voegen en te beheren, kun je gemakkelijker samenwerken met externe partijen en je organisatie efficiënter laten draaien.

Het is belangrijk om te onthouden dat het toevoegen van een domein aan je Active Directory enig technisch inzicht vereist, en dat het ook van belang is om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om je organisatie te beschermen. Door de stappen in deze instructies zorgvuldig te volgen, kun je echter gemakkelijk een domein toevoegen en bekend maken op je lokale Active Directory, en daarmee de voorbereidingen treffen voor een succesvolle migratie naar Microsoft 365 of Office 365.

Maak verbinding met een domeincontroller

  1. Open de “Active Directory Domains and Trusts”

2. Open de eigenschappen van Active Directory-domeinen en trusts.

3. Klik met de rechtermuisknop op het bovenste item in de linker boomstructuur en selecteer eigenschappen.

4. Voeg het gewenste domein toe aan domeinen en trusts.

Resultaat

2 domeinen werden toegevoegd. Deze kunnen nu gebruikt worden in Active Directory. Als UserPrincipalName op de userobjecten.

Voorbeeld toepassing

Bij een gebruikerscreatie kan het toegevoegde domein als UPN ingezet worden.

Aangeraden is alle UPN’s aan te passen bij een migratie naar Microsoft 365. Voordat Azure AD connect zal worden ingezet.

Zie ook

Een nieuw domein toevoegen aan Microsoft 365 – Admin Center
Userprincipalname aanpassen met PowerShell in Microsoft 365
Microsoft Teams Administrator Center – Microsoft 365
Een eigen Office 365 omgeving voor 4,20€ per maand
Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

Tagged: ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x