Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

Wil je meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Microsoft Team toevoegen? Lastige taak om te doen als het honderden gebruikers zijn. Teams laat zich niet makkelijk automatisch beheren via Active Directory of Azure Active Directory waarin je de ‘oude’ hiĆ«rarchische rechtenstructuren zou kunnen meenemen. Microsoft Teams rechtenstructuur is flat, plat..

Teams kent dus geen meerdere niveauā€™s, en dat is maar goed ook. Je kan rechten geven op het TEAM zelf. En op de private channels. Gewone channels hebben automatische de rechten van het team.

In deze blog leg ik uit hoe je start zonder eerdere inrichting. Een dynamische Active Directory groep kan aanmaken. Dit is handig om vƩƩl gebruikers in ƩƩn keer toe te voegen.

En later automatisch te voeden als er mensen bijkomen in de organisatie. In de 2de stap lees je hoe je een Microsoft Teams team kan aanmaken. Als laatst hoe je de groep van leden effectief kan toevoegen aan je team.

Helaas is dit niet mogelijk in een channel. Dat moet vervolgens manueel. via Teams, PowerShell of via het administrator-panel.

1. Maak een dynamische securitygroep

Maak via https://portal.azure.com een securitygroep
klik op: nieuwe groep

Kies dynamisch gebruiker

De groep is in dit voorbeeld aangemaakt

Je kan werken met een regelbeleid zoals onderstaand. Dit betekend iedereen met het domein dat hieronder beschreven zit zal member worden. (user.userPrincipalName -contains “@jedomein.be”)

2. Maak een nieuw team aan

Klik op: een team maken

Kies een geheel nieuw team maken
Kies PrivƩ / openbaar of voor de hele-organisatie.

Wij gebruiken alvast de demo-omgeving

3. Voeg alle leden toe aan dit Team

Navigeer naar je Team en klik op lid toevoegen.

Zoek je recent aangemaakt securitygroep.
Voer deze groep in bij “typ naam of groep”
Als je vƩƩl mensen tegelijk zal toevoegen krijg je deze melding.
Klik op āœ”ļø

Je hebt zonet 700 personen toegevoegd aan Ć©Ć©n team!

Dat is gedaan. Microsoft Teams heeft een eigenaar (of meerdere) nodig om verder te gaan en continuĆÆteit aan te bieden aan de leden.

Deze activatie maakt massa creatie toegankelijk. Voor de eerste keer. Nu is het tijd om dit te bestendigen in de organisatie.

Lees ook

Userprincipalname aanpassen met PowerShell in Microsoft 365
Beheer van Microsoft Teams via PowerShell
Hard-delete een gebruiker in Office 365
gegevenslocatie van mijn Office 365 omgeving
Microsoft Teams Tags inrichten en gebruiken + FAQ
Importeer gebruikers of gasten in CSV in Office 365 of Azure AD

Jasper

Jasper

Welkom opĀ 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

One thought on “Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

  1. Buenos dĆ­as, Āæse puede agregar participantes de forma masiva copiando y pegando en el campo PARA: en la creaciĆ³n de una reuniĆ³n? ĀæcĆ³mo puedo hacerlo?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: