Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

Meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Team toevoegen

Wil je meerdere gebruikers gelijktijdig aan een Microsoft Team toevoegen? Lastige taak om te doen als het honderden gebruikers zijn. Teams laat zich niet makkelijk automatisch managen via Active Directory of Azure Active Directory. Waarin je bijvoorbeeld de ‘oude’ hiërarchische rechtenstructuren zou kunnen meenemen. Microsoft Teams rechtenstructuur is flat, plat..

Dit ken (helaas voor jou) geen meerdere niveau’s, en dat is maar goed ook. Je kan rechten geven op het TEAM zelf. En op de private channels. Gewone (niet-private) channels hebben automatische de rechten van het team.

In deze blog leg ik uit hoe je start zonder eerdere inrichting. Een dynamische Active Directory groep kan aanmaken. Dit is handig om véél gebruikers in één keer toe te voegen. En later automatisch te voeden als er mensen bijkomen in de organisatie. In de 2de stap lees je hoe je een Microsoft Teams team kan aanmaken. Als laatst hoe je de groep van leden effectief kan toevoegen aan je team. Helaas (nog) niet aan je channel. Dat moet manueel via Teams, PowerShell of via het administrator-panel.

1. Maak een dynamische securitygroep

Maak via https://portal.azure.com een securitygroep
klik op: nieuwe groep

Kies dynamisch gebruiker

De groep is in dit voorbeeld aangemaakt

Je kan werken met een regelbeleid zoals onderstaand. Dit betekend iedereen met het domein dat hieronder beschreven zit zal member worden. (user.userPrincipalName -contains “@jedomein.be”)

2. Maak een nieuw team aan

Klik op: een team maken

Kies een geheel nieuw team maken
Kies Privé / openbaar of voor de hele-organisatie.

Wij gebruiken alvast de demo-omgeving

3. Voeg in één beweging alle leden toe aan dit Team

Navigeer naar je Team en klik op lid toevoegen.

Zoek je recent aangemaakt securitygroep.
Voer deze groep in bij “typ naam of groep”
Als je véél mensen tegelijk zal toevoegen krijg je deze melding.
Klik op ✔️

Je hebt zonet 700 personen toegevoegd aan één team!

Voila! Dat is gedaan. Microsoft Teams heeft een eigenaar (of meerdere) nodig om verder te gaan en continuïteit aan te bieden aan de leden. Deze beweging maakt massa creatie toegankelijk. Voor de eerste keer. Nu is het tijd om dit te bestendigen in de organisatie.

Inloggen via PowerShell op Teams?

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie onder de artikels!

Geef een reactie