365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

📧 De voordelen van een Exchange migratie naar Microsoft 365

Exchange migraties naar Office 365 hebben maximale toegevoegde waarde als je later ook integraties kan doen naar andere Microsoft 365 diensten, zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams. De voordelen van een Exchange migratie naar Microsoft 365 kan je in dit artikel terugvinden.

Hoe voer je een Exchange migratie uit?

Kom je van Exchange on-premises en heb je 100, 500 of 2000 mailboxen migreer dan op één moment in cut-over. Dit is de best-practise van Microsoft en staat zo beschreven op technet.

Pre-sync alle mailboxen tot 95%. dit wil zeggen dat alle data in de cloud zit tot het moment dat jij beslist dat de migratie kan doorgaan.

Alle voorbereidende stappen zijn meetbaar. Je kan exact weten hoeveel data jij kan uploaden naar de cloud. En je kan ongeveer berekenen wat de doorlooptijd is van de migratie. Tijdens het synchroniseren is er geen gebruikersimpact, dus je kan dit doen achter de schermen. — Reken voor de zekerheid wat tijd aan voor de onvoorziene omstandigheden in.

Vertel iedereen dat er een migratie zal gebeuren. Maar vooral: waarom, wat is de visie en strategie?

Waarom migreren? “Kunnen gebruikers meer na de migratie en wat dat?”

Dit zijn de voordelen voor alle gebruikers:

Gebruikers krijgen een mailbox van 2GB of 10GB of 50GB of meer. Het is niet van ‘deze tijd’ dat we gelimiteerd zijn aan data-opslag. Dat is een goed voordeel om mee te geven aan alle gebruikers.

Gebruikers zijn blij als ze vanaf de migratie met Microsoft PowerAutomate processen in hun mailbox beter kunnen organiseren. OF zelf meer controle kunnen nemen over hun eigen Office 365 account.

Vanaf de shift kan je self-service-password reset inrichten zodat gebruikers hun eigen wachtwoord kunnen resetten. En vereiste hiervoor is wel Multi-Factor Authenticatie.

Security staat hoog in de agenda’s na de massale hacks van de laatste jaren. Multi-Factor Authenticatie is eenvoudig te gebruiken vanaf dat je omgeving in Office 365 zit.

Wat zijn belangrijke (technische) redenen om te migreren?

TCO van je Exchange omgeving. In een bredere licentiemodel is de kost van Exchange relatief laag. Exchange zelf hosten met 50GB mailboxen kost snel al veel infrastructuur en onthouder. Deze kost komt in een maandelijks of jaarlijks model terug in Office 365.

Security & updates. Microsoft doet er alles aan om hun systemen veilig te houden. er zijn verschillende extra mogelijkheden zoals MFA en andere verbeteringen en integraties met OneDrive, SharePoint en Teams.

Lees ook

Hoe Full Access, send-on-behalf of Send-As instellen in Exchange Online?
Een e-mail verzenden via een alias in Exchange Online – Microsoft Outlook
Hoe een Exchange mailbox restoren in een andere mailbox tijdens verwijderen
Hoe ActiveSync blokkeren voor Office 365 gebruikers in Exchange Online
Tutorial: Email alias toevoegen in Office 365, Exchange of Active-Directory

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x