De voordelen van een Exchange migratie naar Office 365

De voordelen van een Exchange migratie naar Office 365

Exchange migraties naar Office 365 hebben maximale waarde als je later ook integraties doet naar Microsoft Teams. Spijtig want soms zijn technische migraties vaak een eindpunt van een implementatie terwijl deze het beginpunt zijn van een cloud-omgeving met veel andere mogelijkheden. 

Migratie aanpak

Kom je van Exchange on-premises en heb je 100, 500 of 2000 mailboxen migreer dan op één moment in cut-over. Dit is de best-practise van Microsoft.

Pre-sync alle mailboxen tot 95%. dit wil zeggen dat alle data in de cloud zit tot het moment dat jij beslist dat de migratie kan doorgaan.

Alle voorbereidende stappen zijn meetbaar. Je kan exact weten hoeveel data jij kan shiften naar de cloud en berekenen wat de doorlooptijd is. Reken voor de zekerheid wat tijd aan voor de onvoorziene omstandigheden in.

Vertel iedereen dat er een migratie zal gebeuren. Maar vooral: waarom, wat is de visie en strategie?

Waarom migreren? “Kunnen gebruikers meer na de migratie?”

Gebruikers awareness en andere voordelen

Gebruikers krijgen een mailbox van 2GB of 10GB of 50GB of meer. Het is niet van ‘deze tijd’ dat we gelimiteerd zijn aan data-opslag.

Gebruikers zijn blij als ze vanaf de migratie met Microsoft PowerAutomate processen in hun mailbox beter kunnen organiseren. Zoals je kan lezen in deze blog.

Vanaf de shift kan je self-service-password reset inrichten zodat gebruikers 20% van het IT-personeel hun tijd besparen. En het IT personeel zich kan bezighouden met andere taken om de gebruikers optimaal te ondersteunen.

Veiligheid. Security staat hoog in de agenda’s na de massale hacks van de laatste jaren. Multi-Factor Authenticatie is super eenvoudig te gebruiken vanaf dat je omgeving in Office 365 zit.

En nog zo véél meer!

Er is meer dan Exchange Online

Office 365 cloud! één cloud. Duizend integraties! Van Teams tot OneDrive, Yammer, Planner, ToDo,…

Veligheid/Security. Vanaf dat je in deze krachtige omgeving zit ben je in staat om rond DLP (Data Loss Prevention) en archiving te gebruiken. Ook Inzichten: Wie logt in op welk account van waar?

je kan beter en efficiënter samenwerken z’n hebt totale controle op de document life-cycle.

PowerApps: makkelijk integreren met third-party.

PowerBI: Inzichten in de omgeving. Niet alleen voor IT-Administrators maar voor de business.

Azure B2B, B2C. Samenwerken in Teams, OneDrive, SharePoint met andere organisaties.

Belangrijke redenen om te migreren?

TCO van je Exchange omgeving. In een bredere licentiemodel is de kost van Exchange relatief laag.

Security & updates. Microsoft doet er alles aan om hun systemen veilig te houden. er zijn véél mogelijkheden zoals MFA en andere functionele verbeteringen.

Schaalbaarheid van je eigen infrastructruur ten op zichte van Cloud.

Conclusie(s)

Het is belangrijk dat er een strategie en een roadmap voor de volgende jaren uitgestippeld wordt waarin de technologische veranderingen staat uitgeschreven.

Exchange migraties zijn de start van een succesverhaal binnen Microsoft 365. Bouw je digitale werkplaats!

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels. Deze blog is gemaakt in het Nederlands. De meertalige website is aangeboden met best-effort machine vertaling.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x