Grote bestanden veilig versturen met OneDrive for business

Grote bestanden veilig versturen met OneDrive for business

Versturen van grote bestanden tot 250 GB is niet eenvoudig. WeTransfer, Dropbox, Google Drive zijn de meest gekende platformen om grote bestanden te kunnen delen.

Het voordeel van WeTransfer is dat je documenten met 2 keer klikken makkelijk kan verzenden.

Het nadeel is dat deze bestanden niet in je bezit zijn of blijven. Document ownership is belangrijk, toch als je geeft om data veiligheid en verdere verspreiding van verschillende versies. Als je bestanden deelt via OneDrive kan je steeds de deling onderbreken om zo verdere delingen tegen te gaan.

In deze blog lees je hoe je aan de slag kan gaan me delen via OneDrive voor consumenten, onderaan de pagina kan je aan de slag met OneDrive for Business.

Als je nog geen OneDrive of e-mail account heb kan je via deze blog aan de slag om een gratis account aan te maken. In deze gratis formule heb je 10GB opslagruimte in Microsoft Teams en 2GB in je persoonlijke OneDrive. een betalend account aanmaken kan via dit artikel: Een eigen Office 365 omgeving voor 4,20€ per maand of je kan starten met een 30 dagen omgeving via: Hoe maak je zelf een Office 365 Tenant

Demo video

Hoe kan je grote bestanden versturen met OneDrive?

Na de activatie van je gratis account kan OneDrive openen via: https://onedrive.live.com of via: https://portal.office.com

Kies waar je je document of bestand wil opslaan

Open de folder – Documents en druk op uploaden – Bestand(en)

Het bestand zal geupload worden

Druk op bestanden delen

Selecteer de gewenste ontvanger per e-mail

Je kan ook werken met een link en deze via WhatsApp of andere platformen delen.

Bestanden delen via OneDrive for Business?

Hoe bestanden delen in Office 365 best-practise | Starten met OneDrive

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook andere door reacties te geven onderaan de artikels.

Geef een reactie