Handleiding: Bestanden eenvoudig delen via Microsoft Teams

Handleiding: Bestanden eenvoudig delen via Microsoft Teams

Persoonlijke bestanden delen via Microsoft Teams

Een bestand delen in Teams: Via Microsoft Teams kan je bestanden selecteren – koppeling kopïeren en de URL doorsturen naar interne collega’s, of externe contactpersonen. Hiervoor je geen geen externe deling van de teamsite zelf toe te staan.

Deze url kan een OneDrive of Microsoft Teams bevatten. Een spijtige praktijkervaring is dat het niet mogelijk is om een URL te delen van Microsoft Teams als de gebruiker niet deel uit maakt van het Team.

Koppeling ophalen in Microsoft Teams

Gasten uitnodigen aan je Team

Gasttoegang geeft de mogelijkheid om een volledig Team of kanaal aan je gasten toe te vertrouwen. Deelnemers moeten steeds eerst aan het volledig team toegevoegd worden, en later pas aan het kanaal. Heb je kanalen waar gasten niet thuishoren dan maak je best een privé kanaal.

Deelnemers toevoegen of uitnodigen aan Microsoft Teams kan je via dit artikel realiseren.

Organisatie of Team bestanden delen via Microsoft Teams

Andere scenario’s en stappen kan je lezen in deze blog.

Andere handleidingen?

Microsoft 365 Handleidingen | Teams, O365, E-mail, SharePoint..

Jasper Bernaers

Jasper Bernaers

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt, geef een reactie onderaan in het artikel --> zodat we ook andere mensen kunnen helpen via deze reacties.   365tips is aangeboden in het Nederlands (NL). Andere talen zijn best-effort machine vertaald.

Geef een reactie