Hoe start je een Azure AD Synchronisatie?

Hoe start je een Azure AD Synchronisatie?

Wat is Azure Active Directory Sync?

Met Azure Active Directory Connect kunnen gebruikers zich aanmelden bij zowel Cloud-als on-premises resources met behulp van dezelfde wachtwoorden. Azure AD Connect zorgt voor de synchronisatie van de gebruikers uit het lokale domein naar het Azure AD Domein.

Hoe installeer Azure AD Connect?

Wanneer loopt de Synchronisatie

Hoe start je een manuele Azure AD Synchronisatie

  • Delta Sync, Run PowerShell command:
  • Start-ADSyncSyncCycle -PolicyType Delta
  • Initial Sync(FULL Sync), Run PowerShell command:
  • Start-ADSyncSyncCycle -PolicyType Initial

Wat is Azure AD

Azure Active Directory (Azure AD) is een uitgebreide IDaaS-oplossing (identity as a service) die door miljoenen organisaties wordt gebruikt en die alle aspecten van identiteit, toegangsbeheer en beveiliging omvat. Azure AD heeft meer dan een miljard gebruikersidentiteiten en helpt gebruikers om zich aan te melden en veilig toegang te krijgen tot beide:

  • Externe bronnen, zoals Microsoft Office 365, het Azure-portaal en duizenden andere Software-as-a-Service (SaaS)-toepassingen.
  • Interne bronnen, zoals applicaties op het bedrijfsnetwerk en het intranet van een organisatie, samen met eventuele cloud-applicaties die door die organisatie zijn ontwikkeld.

Organisaties kunnen Azure AD gebruiken als ze ‘volledig in cloud aanwezig ijzn’ zijn, of als ‘hybride’ inzet als ze een on-premise workload hebben. Een hybride implementatie van Azure AD kan deel uitmaken van een strategie voor een organisatie om haar IT-middelen te migreren naar de cloud, of om bestaande on-premises infrastructuur te blijven integreren naast nieuwe cloud-diensten.

Historisch gezien hebben ‘hybride’ organisaties Azure AD gezien als een uitbreiding van hun bestaande on-premises infrastructuur. In deze implementaties zijn de on-premises identity governance administratie, Windows Server Active Directory of andere interne directory systemen, de controlepunten, en gebruikers en groepen worden gesynchroniseerd van deze systemen naar een cloud directory zoals Azure AD. Zodra deze identiteiten in de cloud zijn, kunnen ze beschikbaar worden gesteld aan Office 365, Azure en andere toepassingen.

Jasper

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen binnen Office 365, Microsoft Teams, etc... Veel leesplezier!

Geef een reactie