10 succesfactoren voor het inrichten van Microsoft TEAMS

10 succesfactoren voor het inrichten van Microsoft TEAMS

Microsoft Teams is een totaaloplossing om samen te werken rond documenten maar ook om te kunnen communiceren op een eenvoudige manier. Microsoft Teams geeft de mogelijkheid om third-party applicaties zoals Trello, Flow, Polly, Zoom, Yammer, Jira Cloud, Mindmeister makkelijk te integreren. Het grootste voordeel is dat je alles kan combineren in één krachtige applicatie.

In deze blog kan je 10 praktische tips terugvinden om Microsoft Teams goed in te richten. Want goverance rond de basis van Teams is enorm belangrijk.

1. Schakel teams-creatie uit

als er nog geen technische governance hebt ingericht. AAN wanneer alles mooi is ingeregeld. Gerelateerde blog: Waarom-wil-je-het-aanmaken-van-microsoft-teams-niet-blokkeren/

2. Maak een naamgevings beleid

Zet naming convention aan met suggestie: TEAMS als prefix. -> Een naming-convention is beter dan geen. Gerelateerde blog: Groeps- en teamcreatie, naamgeving en gasttoegang voor Teams – deel 1

3.Gasttoegang inschakelen

Teams gaat volledig om samenwerken. maar schakel het uit waar het uit moet zoals voor interne departementen. Gerelateerde blog: Teams gast toegang uitschakelen voor één Team zonder PowerShell

4. Maak project-sites voor tijdelijke projecten

project-sites die verlopen na bijvoorbeeld 180 dagen. Je kan ze altijd herstellen als je je organisatie onder controle hebt. Door ze te verwijderen en een proces te hanteren zullen mensen reageren op je beleid en reageren als ze een team kwijt zijn.
Gerelateerde blog: Vervaldatum, retentie en archivering van groepen en teams – deel 2

5. Zet retentie policies aan

Er is geen enkele reden om het niet aan te zetten. Het heeft alleen maar voordelen.
Gerelateerde blog: Vervaldatum, retentie en archivering van groepen en teams – deel 2

6. Test processen en maak test-scenario

Maak een team. Verwijder dat team. KIJK wat gebeurd. TEST op je omgeving met een test-team. Ook al ben je niet technisch. Verwijder je team en ga bij je IT-dep aankloppen om het te herstellen.
Gerelateerde blog: hoe maak je een office 365 tenant voor testing

7. Maak een volledige test-omgeving

Maak een test-tenant met één licentie. Experimenteren is belangrijk om te begrijpen hoe technologie werkt.
Gerelateerde blog: hoe maak je een office 365 tenant voor testing

8. Implementeren en documenteren

Governance is aanzetten, inrichten en daarna bijsturen. Niet omgekeerd. Soms is het handig om technisch te testen alvorens je aan de slag gaat met de geschreven procedures. Geschreven procedures is belangrijk om lange termijn te bestendigen.

9. Zorg voor eenvoud en structuur

Keep it simple! Hou het eenvoudig! Maak eenvoudige afspraken.
Gerelateerde blog: vereenvoudig je it organisatie

10. Focus op de volgende fases

Nadat je de bovenstaande 9 topics hebt ingericht begint het echte werk pas. Het mensenwerk. Wees niet blind voor de effort van dit mensenwerk. Start niet met zware veranderingstrajecten. Geef hulp aan de mensen die met Teams aan de slag gaan. Help écht. Connect met de gebruikers, vraag wat er beter kan stuur bij waar nodig. In parallel kan je in de breedte veranderingstrajecten doormaken.
Gerelateerde blogs: OneDrive SharePoint governance! Of security & identiteits-inrichting 

Was deze blog handig voor jou? Druk dan bovenaan op delen en deel deze blog of geef een reactie onderaan! Lees alle Microsoft Teams blogs!

Jasper

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen binnen Office 365, Microsoft Teams, etc... Veel leesplezier!

Geef een reactie