365tips.be

De beste Microsoft 365 tips op het web

Hoe werkt het update mechanisme van Microsoft Teams?

Weet jij hoe de updates worden geïnstalleerd voor Microsoft Teams? Het updaten van Microsoft Teams is een veelgestelde vraag. Wanneer update Microsoft Teams client? Hoe zit het met de webversie van Microsoft Teams?

In dit artikel lees je de technische standaarden van het update proces van Teams.

De Teams web app wordt wekelijks up-to-date gebracht

De updates voor de desktop-client van de teams worden elke twee weken vrijgegeven na strenge interne tests en validatie via Microsoft’s Technology Adoption Program (TAP). Dit vindt meestal plaats op een dinsdag. Als er een kritische update nodig is, zal Microsoft Teams updaten zodra de update beschikbaar is.

De cliënt-versie update wanneer je computer inactief is

Hoe verlopen de updates van Microsoft Teams voor de volledige versie? Deze versie staat geïnstalleerd op je computer en werkt zichzelf automatisch bij. Je Microsoft Teams Client kijkt om de enkele uren achter de schermen voor updates, downloaden deze en wachten dan tot de computer niet meer actief is om de update te installeren.

Manuele update als je niet kan wachten

Gebruikers kunnen ook handmatig updates downloaden door te klikken op Check for updates in het vervolgkeuzemenu Profiel rechtsboven in de app. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en op de achtergrond geïnstalleerd wanneer de computer niet actief is.

Het is niet omdat je Teamscliënt geupdate is dat je bijvoorbeeld nieuwe features zal kunnen gebruiken. Sommige updates zijn tenant-afhankelijk en verlopen via andere lussen qua update-management. Zoals de 3×3 weergave.

Krijg je deze melding in break-out rooms dan kan je Teams best manueel updaten of opnieuw installeren? “Deze persoon gebruikt een apparaat of App-versie die geen ondersteuning biedt voor vergaderruimten”

Teams insider

Public preview kan je zelf testen via mobiel of via je computer.

Enkele feiten opgelijst

  • Gebruikers moeten zich aanmelden om updates te kunnen downloaden.
  • Vanaf 31 juli 2019 gebruiken teamcliëntupdates aanzienlijk minder netwerkbandbreedte tijdens de update. Dit is standaard ingeschakeld en vereist geen actie van beheerders of gebruikers.
  • Microsoft Teams kan dan wel met Office 365 ProPlus geïinstalleerd worden. Updaten staat volledig los van deze installatie of patch en update management. Dit wil zeggen dat de update zal gebeuren zoals beschreven hierboven, ongeacht de Office 365 ProPlus of Office update.
  • De meest gebruikte bronnen van dit artikel zijn: Docs van Microsoft
Tagged: , , , , , , ,
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Unknown or Deleted User Emiel Vandeput

Beste, de vorige teams was voor mij beter in deze optiek dat mijn dagelijkse contacten in het midden van het beeld stonden en niet verkleind rechts in beeld. In het midden staat nu in het groot mijn belgeschiedenis maar die heb ik niet nodig in mijn dagelijks gebruik. Kan dit opgelost worden aub?

Mvg Emiel Vandeput
+32473922276
emiel.vandeput@simac.be

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x