Hoe verlopen de updates voor Microsoft Teams?

Hoe verlopen de updates voor Microsoft Teams?

Weet jij hoe de updates worden geïnstalleerd voor Microsoft Teams? Het updaten van Microsoft Teams is een veelgestelde vraag. Wanneer update Microsoft Teams client? Hoe zit het met de webversie van Microsoft Teams? In dit artikel lees je de technische standaarden van het update proces van Teams.

De Teams web app wordt wekelijks up-to-date gebracht

De updates voor de desktop-client van de teams worden elke twee weken vrijgegeven na strenge interne tests en validatie via Microsoft’s Technology Adoption Program (TAP). Dit vindt meestal plaats op een dinsdag. Als er een kritische update nodig is, zal Microsoft Teams updaten zodra de update beschikbaar is.

De cliënt-versie update wanneer je computer inactief is

Hoe verlopen de updates van Microsoft Teams voor de volledige versie? Deze versie staat geïnstalleerd op je computer en werkt zichzelf automatisch bij. Je Microsoft Teams Client kijkt om de enkele uren achter de schermen voor updates, downloaden deze en wachten dan tot de computer niet meer actief is om de update te installeren.

Manuele update als je niet kan wachten

Gebruikers kunnen ook handmatig updates downloaden door te klikken op Check for updates in het vervolgkeuzemenu Profiel rechtsboven in de app. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en op de achtergrond geïnstalleerd wanneer de computer niet actief is.

Het is niet omdat je Teamscliënt geupdate is dat je bijvoorbeeld nieuwe features zal kunnen gebruiken. Sommige updates zijn tenant-afhankelijk en verlopen via andere lussen qua update-management. Zoals de 3×3 weergave.

Enkele feiten opgelijst

  • Gebruikers moeten zich aanmelden om updates te kunnen downloaden.
  • Vanaf 31 juli 2019 gebruiken teamcliëntupdates aanzienlijk minder netwerkbandbreedte tijdens de update. Dit is standaard ingeschakeld en vereist geen actie van beheerders of gebruikers.
  • Microsoft Teams kan dan wel met Office 365 ProPlus geïinstalleerd worden. Updaten staat volledig los van deze installatie of patch en update management. Dit wil zeggen dat de update zal gebeuren zoals beschreven hierboven, ongeacht de Office 365 ProPlus of Office update.
  • De meest gebruikte bronnen van dit artikel zijn: Docs van Microsoft

Jasper Bernaers

Hallo, ik ben Jasper. Sinds 1 januari 2020 gestart met 365tips.be. Op deze website lees je artikels over ervaringen over O365, Microsoft Teams, Intune, Azure AD, Security... Veel leesplezier. Als je vragen hebt geef een reactie hieronder!

Geef een reactie