Help! Ik kan niemand toevoegen aan een privé-kanaal – Microsoft Teams!

Help! Ik kan niemand toevoegen aan een privé-kanaal – Microsoft Teams!

Als je iemand niet kan toevoegen aan je privé-kanaal in Microsoft Teams dan komt het omdat ze niet in je hoofdteam ziten.

Klinkt vreemd, maar het is helaas niet mogelijk om mensen rechtstreeks in een privé-kanaal of private-channel toe te voegen.

Scenario: Een scenario kan zijn dat je met externe gebruikers samenwerkt. Voeg iedereen toe aan hetzelfde team. Gebruik het algemeen kanaal niet voor ‘interne’ communicatie maar creeër privé kanalen voor elke doelgroep.

Probleemsituatie in een privé-kanaal

Is dit de situatie waarin je leden wil toevoegen maar kan je niet op toevoegen klikken?

Open het team waarvan je privé-kanaal deel uitmaakt

Navigeer naar je hoofd-team. In dit geval een demo.

Voeg via ‘lid toevoegen’ mensen toe aan het team.

Open het privé-kanaal

Voeg het lid of leden toe in het privé-kanaal.

Lukt het niet, bekijken dat de korte video bovenaan.

Onedrive tips!

Aanmelden en starten met OneDrive for Business – Quickstart!
Teams meeting opname automatisch opslaan in OneDrive For Business!
Automatisch back-up maken van je desktop, documenten an afbeeldingen met OneDrive
Hoe bestanden delen in Office 365 – 8 scenario’s

Jasper

Jasper

Welkom op 365tips.be. Op deze website lees je artikels en ervaringen over Office 365 met focus op Microsoft Teams. Stel me gerust een vraag en ik antwoord in een blogpost. Help ook anderen door reacties te geven onderaan de artikels.

15 thoughts on “Help! Ik kan niemand toevoegen aan een privé-kanaal – Microsoft Teams!

 1. beste,

  Ik heb een Team aangemaakt met 15 gasten (externe leden dus)
  Ik maak een Privé kanaal aan en wil nu bepaalde gasten toevoegen aan dit kanaal.
  Ik kan 2 gasten toevoegen … een 3de lukt niet meer.
  Wat kan de oorzaak hiervan zijn of is 2 een maximum?

   1. De gasten zijn wel degelijk toegevoegd aan het hoofdteam.
    Ik merk echter wanneer ik het nu weer probeer het nu wel lukt … blijkbaar reageert “Teams” niet altijd zoals het zou moeten …
    Probleem is dus opgelost, alvast bedankt.

 2. Ben je eigenaar van het Team? Ik dacht dat alleen eigenaars leden kunnen toevoegen, leden moeten toestemming vragen aan de teameigenaar om een lid toe te voegen.

 3. Ja ik ben eigenaar! Heel vreemd dus…
  Met vorige teams heeft het altijd gewerkt. Nu 2 nieuwe gestart en dan werkt het ineens niet meer..

 4. Ondertussen heb ik ze op een of andere manier als gast kunnen toevoegen ;-). Maar het zou eigenlijk beter zijn moesten ze ‘lid’ of ook ‘eigenaar’ zijn… Kan je dit nog aanpassen?

  Ik begrijp echt niet wat er vandaag misloopt… Wij hebben enkele maanden geleden via Teams een opleiding gegeven en startten vandaag een tweede editie..

 5. Ik heb een vergelijkbaar probleem. Heb gasten toegevoegd aan een Team, probeer deze vervolgens in een privékanaal te zetten. Voor sommige lukt dat wel, voor sommige niet. Hij vindt dan dat adres niet op moment dat ik wil toevoegen.
  Soms krijg ik het uiteindelijk toch voor elkaar om de gast eerst weer te verwijderen uit Teams en daarna weer aan te leggen. Dan lukt het (soms) opeens daarna wel om de betreffende gast in een kanaal uit te nodigen.

  Wat me opvalt is dat als ik de betreffende gast via het ‘leden zoeken’-veldje in het ledenoverzicht van het Team (hoogste niveau dus) probeer te zoeken, deze óók niet gevonden wordt. Terwijl, als ik in de lijst naar beneden scroll, de gast er wél tussen zie staan!

  Ben benieuwd wie dit probleem herkent en of er een oplossing voor is.

  grt, werner

  1. Hoi Werner, wat je kan proberen is toch nakijken of de gasten in het team zelf toegevoegd zijn. Pas later kan je ze in (privé)kanalen toevoegen.

   Soms duurt het eventjes. Heb je al via de webversie geprobeerd?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: